SVJETSKO PRVENSTVO

Amerikanci lako s Kazahstanom, Francuzi slomili Talijane

Sjedinjene Američke Države "potopile" su Kazahstan s 10-0, dok je u drugoj izjednačenoj utakmici Francuska savladala Italiju 2-1
Ryan Potulny from the US, left, scores during the Relegation Round Group G match between the United States and Kazakhstan at the World Ice Hockey Championships in Cologne, Germany, on Saturday, May 15, 2010. (AP Photo/Martin Meissner)
 AP

Odigrane su utakmice 1. kola skupine G na Svjetskom prvenstvu u Njemačkoj, u kojoj se natječu četiri momčadi koje se bore za ostanak u najjačoj diviziji svjetskog hokeja.

Sjedinjene Američke Države "potopile" su Kazahstan s 10-0, dok je u drugoj izjednačenoj utakmici Francuska savladala Italiju 2-1.

SAD-u je pobjeda nad Kazahstanom bila prva na ovogodišnjem Svjetskom prvenstvu nakon triju poraza u prvom dijelu natjecanja, a Amerikanci su prednost 4-0 imali već nakon prve trećine. U utakmici igranoj u Lanxess Areni u Kölnu predvodio ih je Matt Gilroy, branič New York Rangersa, s tri postignuta gola, te je on bio jedini višestruki strijelac kod pobjedničkog sastava.

U drugoj utakmici igranoj u SAP Areni u Mannheimu Francuska je slavila golom Laurenta Grasa početkom treće trećine i tako došla do svoje prve pobjede na ovogodišnjem izdanju Svjetskog prvenstva.

Prvi gol za Francusku zabio je Baptiste Amar, dok je jedini strijelac za Italiju bio Michele Strazzabosco. Ukupno su Talijani imali više udaraca prema golu od Francuza (29-22), ali su i dalje ostali bez pobjede na turniru.

Ostanak u elitnoj diviziji svjetskog hokeja izborit će dvije prvoplasirane momčadi G skupine, a borba se nastavlja u nedjelju utakmicama SAD-a i Francuske, te Italije i Kazahstana.

SP u hokeju, 1. kolo skupine G (borba za ostanak):

SAD – Kazahstan 10-0 (4-0, 5-0, 1-0)

Italija – Francuska 1-2 (0-1, 0-0, 1-1)

Redoslijed: 1. SAD 3, 2. Francuska 3, 3. Italija 0, 4. Kazahstan 0

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 20:42