NAJLJEPŠE ATLETIČARKE

FOTO: Blanka je i po ljepoti u samom vrhu

Davno je Blanka govorila kako joj je jedno od većih zadovoljstava mazanje raznim kremicama, a jedan od rituala najbolje hrvatske sportašice jest pozorno šminkanje nekoliko sati prije nego što se uputi prema stadionu
Zagreb, 261109.Hotel Westin, dvorana Panorama.Proglasenje najboljih hrvatskih atleticara za 2009. godinu.Na slici: Blanka Vlasic hrvatska skakacica u vis, najbolja atleticarka.Foto: Drago Sopta / CROPIX
 Drago Sopta / CROPIX

BARCELONA - Kada bi na Europskom atletskom prvenstvu u Barceloni postojalo i natjecanje u ljepoti, Blanka Vlašić bi i u toj kategoriji bila pri samom vrhu.

Dugonoga Splićanka već je godinama miljenica fotoreportera na atletskim natjecanjima, ali i na svim drugim mjestima na kojima se pojavi. Sport kojim se bavi i režim života koji on traži podarili su joj vitko tijelo na kojemu joj mnogi zavide.

No, u tome ima i mnogo vlastitog truda jer je svjetskoj prvakinji u skoku u vis važno dobro izgledati. Naravno, nije joj važnije od sportskih rezultata, ali kao i svakoj drugoj ženi, izgled je visoko na ljestvici prioriteta i u njega puno ulaže. Frizure redovito mijenja, splitsko sunce koristi za savršeni brončani ten koji još više ističe atraktivnost njenih dugih nogu, a poslužila joj je i operacija nosa koja je bila nužna iz zdravstvenih razloga, odnosno zbog problema s disanjem.

Davno je Blanka govorila kako joj je jedno od većih zadovoljstava mazanje raznim kremicama, a jedan od rituala najbolje hrvatske sportašice jest pozorno šminkanje nekoliko sati prije nego što se uputi prema stadionu kako bi nam pokazala ono u čemu je najbolja na svijetu.

LJEPOTICE U SVIJETU ATLETIKE

Ineta Radeviča (Latvija)

Skok u dalj

29 godina

178 cm

56 kg

Sve do Europskog prvenstva u Barceloni, gdje je prije nekoliko dana postala europska prvakinja, u svijetu atletike jedino je bila poznata po editorijalu snimljenom za Playboy prije OI 2004. godine.

Verena Sailer (Njemačka)

100 metara

24 godine

166 cm

57 kg

Novu najbržu ženu Europe Bild često stavlja u vrh svoga popisa najseksi njemačkih sportašica. Za natjecanja se priprema i slušajući glazbu grupe U2.

Ivana Španović (Srbija)

Skok u dalj

20 godina

176 cm

63 kg

Svjetska juniorska prvakinja iz 2008. još uvijek čeka prvu seniorsku medalju. No, malo je onih koji već u ovoj dobi, poput Sandre Perković, mogu zasjesti na vrh u svojoj disciplini. Vrijeme radi za nju.

Jessica Ennis (V. Britanija)

Višeboj

24 godine

165 cm

57 kg

Od malih nogu navija za Sheffield United. Srećom, odlučila se za atletiku, a ne nogomet. Prošle je godine proglašena najboljom britanskom sportašicom. Boju puti duguje i ocu Jamajčaninu.

Libania Grenot (Italija)

400 metara

27 godina

175 cm

58 kg

Trkačica rođena u Santiago de Cubi prije četiri godine udala se za Talijana i preselila u Rim. Talijanska je rekorderka u ovoj disciplini, a najveći njezin uspjeh je prošlogodišnje mediteransko zlato.

Blanka Vlašić (Hrvatska)

Skok u vis

26 godina

193 cm

68 kg

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 20:27