DOČEK KAO IZ SNOVA

FOTO Iseljenici u Malmöu uz 'najbolju tamburicu sjeverno od Kopenhagena' ugostili goste iz Hrvatske

Rukometaši su ljubimci cijele nacije, a nije to iznimka niti kod naših iseljenika koji su u Malmöu i okolici okupljeni u tri društva
 Ante Čižmić/ŽCROPIX

Hrvatski rukometaši od samog starta SP-a imaju odličnu podršku naših iseljenika u Malmöu. Kako turnir bude odmicao, bit će ih sve više i više iako su neke utakmice u terminu u 18.00, a tada mnogi ljudi tek odlaze sa svojih radnih mjesta.

Rukometaši su ljubimci cijele nacije, a nije to iznimka niti kod naših iseljenika koji su u Malmöu i okolici okupljeni u tri društva.

Članovi Hrvatskog kulturnog društva Jadran i Društva Hrvatska žena iz naselja Husie u predgrađu Malmöa pozvali su u subotu navečer izvjestitelje iz hrvatskih medija na druženje u prostorijama svog kluba.

Dakako, njihova je želja bila da ugoste igrače i članove stručnog stožera reprezentacije, no to je bilo neizvedivo s obzirom na njihove svakodnevne obaveze, utakmice i treninge. Morali su se stoga zadovoljiti zamjenskim gostima iz hrvatskih medija.

Uz domaću hranu s roštilja, odličan tamburaški sastav i gostoljubive domaćine hrvatski su se izvjestitelji osjećali kao prave zvijezde. Domaćih ih je stavio u pomalo neugodnu situaciju, na svojevsnoj pozornici organizirana je press konferencija u kojoj su novinari bili u situaciji obrnutoj od one u kojoj oni postavljaju pitanja sportašima.

Domaćini su podsjetili goste iz Hrvatske na vremena kada je u Švedskoj 1976. organizirana zajednica naših iseljenika. Bilo je to za njih prilično turobno vrijeme, posebno nakon ubojstva ambasadora tadašnje Jugoslavije Rolovića.

Danas su, srećom, za naše ljude u Švedskoj došla puno bolja vremena u kojima ne trebaju zatomljavati nacionalne osjećaje. Na veselici je svirao njihov tamburaški bend, s pravom se hvalio domaćin - „najbolja tamburica sjeverno od Kopenhagena“.

Osim u KUD-u Jadran i Hrvatskoj ženi, naši su u Malmöu organizirani u NK Croatiji, nogometnom klubu koji je bio u drugoj, a danas je u petoj švedskoj ligi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 17:38