SPECIJALNI IZVJEŠTAJ

FOTO, VIDEO Pogledajte kako se Mirko Filipović priprema za sljedeći meč

    AUTOR:
    • Slobodan Mufić

  • OBJAVLJENO:
  • 13.03.2011. u 13:00

Hrvatski borac se u svojoj obiteljskoj kući u Gajnicama sprema za UFC meč protiv Brendana Schauba

ZAGREB - Mirko Filipović u nedjelju dolazi u New York, preciznije susjedni New Jersey, gdje ga 19. ožujka u UFC-ovu kavezu čeka devet godina mlađi američki ultimate fighter Brendan Schaub. Prethodno je Cro Cop ekskluzivno za Jutarnji list otvorio vrata svoje dvorane tijekom posljednjeg treninga prije polaska preko Atlantika.

Poštovanje kolegi

- Schaub je dečko koji traži svoju priliku u ovom borilačkom svijetu. Poštujem ga kao i svakog kolegu po sportu, znam da smo zajedno odabrali najteže zanimanje na svijetu - govori Mirko o svom devetom suparniku na UFC-ovim turnirima.

Filipović je ponovio da meč u New Jerseyju sigurno neće biti zadnji u njegovoj karijeri, ali i naglasio da u sljedeća dva dvoboja, koliko prema ugovoru još mora odraditi, očekuje pobjede.

Spreman i zdrav

- Moram pobijediti u obje borbe. Ako ne uspijem, onda bi bilo pošteno da se povučem iz slobodne borbe - izjavio je Filipović.

A ako je suditi prema najavama njegovih sparing-partnera, Mirko ne mora razmišljati o mirovini.

- Težak sam 125 kilograma, a Mirko me baca po podu kao bebu. Zaista ga nikad nisam vidio ovako punog samopouzdanja - tvrdi Cro Copov najveći sparing-partner, dvometraš Saša Mučnjak, dodavši da ovaj put hrvatski gladijator u UFC-ov kavez ulazi bez ijed- nog zdravstvenog problema.

- Sjećam se da je prije dvoboja protiv Mira zadobio sedam lakših ili težih ozljeda, a sad ga ne muči baš ništa - zaključuje Mučnjak.

Izdvajamo