BACANJE KOPLJA

Kolak: Puno puta sam vrtjela film dobrog hica, imam još puno rezerve

Linda Stahl, Tatsiana Khaladovich i Sara Kolak
 Michael Kooren / REUTERS

Nakon što je naša najbolja atletičarka Sandra Perković u petak obranila treći put uzastopno naslov europske prvakinje, Hrvatska ima novi razlog za slavlje.

Sara Kolak (21) osvojila je brončanu medalju u bacanju koplja na Europskom prvenstvu u Amsterdamu. U trećoj seriji dobacila je koplje do 63,50 i novim hrvatskim rekordom osvojila treće mjesto.

POPRAVILA REKORD Kolak je tako treći put ove godine popravila nacionalni rekord u koplju, a rezultat iz Amsterdama je za 75 centimetara bolji od njezina dosadašnjeg najboljeg hica koji je bacila nedavno u Splitu. Nakon fantastičnog rezultata, nije krila oduševljenje.

- Ne mogu opisati koliko puta sam vrtjela taj ‘film’ dobrog hica, a ovih zadnjih pet minuta mi je bilo najgore u životu. Morala sam čekati svjetsku prvakinju i svjetsku rekorderku. Vjetar je bio jak, a ja sam ga iskoristila iako imam još puno rezerve. Još moram analizirati ovo sa svojim trenerom.

Mlada Ludbrežanka novi je hrvatski rekord bacila u trećoj seriji, kad je bilo najpotrebnije. Naime, prijetilo joj je ispadanje iz daljnjeg natjecanja, zbog dva lošija hica u početnim serijama. No onda baca 63,50 i stiže na drugu poziciju, iza Bjeloruskinje Tatjane Haladovič, koja je uzela zlato s nacionalnim rekordom od 66,34 m.

IZMAKLO SREBRO Kolak je držala odlično drugo mjesto, sve do posljednje serije, kad je 30-godišnja Njemica Linda Stahl, europska prvakinja 2010. , bacila koplje do 65,25 m i gurnula Saru na br. 3.

Koliko je to velik rezultat pokazuje i činjenica da je Kolak ispred aktualne svjetske prvakinje, Njemice Molitor i dvostruke olimpijske pobjednice i svjetske rekorderke Čehinje Špotakove.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 08:07