VATERPOLO

KONSTANTNO U SAMOM VRHU Jug CO izborio polufinale Lige prvaka protiv starih rivala

 Jug CO

Vaterpolisti Jug Croatia osiguranja izborili su plasman u polufinale 'Final Sixa', završnog turnira Lige prvaka koji se od 2. do 4. lipnja održava u Budimpešti.

U dvoboju četvrtfinala Jug CO je pobijedio mađarski Eger 8-6 (2-2, 2-1, 1-2, 3-1) i u polufinalu će u petak igrati protiv talijanskog Pro Recca.

U drugom četvrtfinalnom susretu sastaju se Atletic-Barceloneta i Szolniki VSK, a pobjednik iz ovog susreta u polufinalu će igrati protiv Olympiacosa.

Odabranici Vjekoslava Kobeščaka odigrali su sjajnu utakmicu, posebice posljednju četvrtinu koju su dobili 3-1 i zasluženo slavili. Dubrovčani su tijekom susreta šest puta bili u vodstvu, dok je Eger vodio jedino 5-4.

Jug su do pobjede predvodili Luka Lončar sa četiri gola, te sjajni Marko Bijač sa 13 obrana. Po jedan pogodak zabili su Hrvoje Benić, Felipe Rocha Perrone, Pavo Marković i Javier Garcia. Kod Mađara najefikasniji su bili Uroš Čučković i Boris Vapenski sa po dva gola, a po jedan pogodak postigli su Peter Biros i Miloš Ćuk. Jedan od boljih igrača u redovima Egera bio je vratar Branislav Mitrović sa 11 obrana.

--------------------------------------------

REZULTATI:

Četvrtfinale:

Jug CO - Eger 8-6 (2-2, 2-1, 1-2, 3-1)

Atletic-Barceloneta - Szolniki VSK

Polufinale - 3. lipnja

Pro Recco - Jug CO

Olympiacos - Atletic-Barceloneta / Szolniki VSK

Finale i za 3. mjesto - 4. lipnja

--------------------------------------------

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 12:55