JOEL ODLAZI IZ ZAGREBA?

Prpic: Do početka sezone bit ću vatrogasac, a od ljeta opet 'medvjed'

 Nenad Dugi / Cropix

Joel Prpic je jedan od onih ljudi koji rijetke ostavljaju ravnodušnima. Hokejaš koji je protekle dvije sezone, uz Kristana, najčešće doživljavao ovacije Ledene dvorane, ali kojega su ti isti navijači mnogo puta proklinjali zbog nepotrebno zarađenih isključenja, ovih se dana nalazi pred sudom. Navodno je sud (klub) već donio odluku i prema njoj će Joelu utakmice hrvatskog prvenstva protiv Mladosti biti posljednje u plavom dresu.

- Odlazim? Da, idem kući 1. travnja i dolazim na pripreme. Vi ste čuli da se ne vraćam? Meni je to prvi glas - iznenadio se 36-godišnji Kanađanin.

Napadač rodom iz okolice Toronta navodno je stigao na crnu listu zbog kršenja klupske discipline, i to višestrukog. Prati ga glas da je među najglasnijima u svlačionici, a očito je postao preglasan. Od hokejskih razloga, zamjera mu se 175 minuta isključenja kojima, osim rezultatu, šteti i klupskom ugledu koji Medveščak pažljivim PR-ovskim aktivnostima tako brižljivo glanca.

Unatoč mnogim grijesima koji mu se stavljaju na leđa, drugi najkažnjavaniji igrač EBEL-a izgleda i zvuči spokojno. Tri mjeseca hokejske pauze namjerava provesti ulažući u budućnost, u posao nakon hokeja.

- Kao mali želio sam biti liječnik ili vatrogasac. Kako je sada prekasno da bih počeo liječiti ljude, odlučio sam se za ovu drugu opciju. Barem mi neće trebati ljestve - našalio se 202 centimetra visok “lički div” i objasnio svoju odluku: - Osim dječačkog sna, znao sam da moram nešto raditi nakon kraja karijere. U Kanadi je posao vatrogasca vrlo dobro plaćen. Nakon tri godine staža mjesečna je plaća oko 5000 eura.

S obzirom na dugu karijeru, čovjek bi pomislio da Joelu nakon igračkog umirovljenja nije potrebna borba s vatrenom stihijom, pogotovo kad i sam priznaje da je u godinama igranja u Japanu zaradio mnogo novca.

- Vlasnik nam je bio nekoć najbogatiji čovjek na svijetu, Yoshiaki Tsutsumi. Njega nije bilo briga za novac, jedini mu je cilj bila popularizacija hokeja. Da se zbog njegovih problema sa zakonom klub nije raspao, ostao bih u Tokiju do kraja karijere. Japansko društvo je fascinantno, a Tokio je grad koji nikad ne spava.

Proteklih dana cijeli Japan vrlo malo spava, ali iz pogrešnih razloga.

- Čuo sam se s prijateljima, svi su dobro, ali su šokirani. Nadam se da stvari neće postati još gore, a ne sumnjam da će se oni oporaviti u rekordnom roku - zaključio je Prpic koji je u sedam japanskih godina naučio jezik.

Za hrvatski, kaže, nije imao potrebe jer većina Hrvata govori engleski. Dobiju li neslužbena govorkanja o njegovu otpustu i službenu potvrdu, više ga neće niti trebati naučiti.

Nismo imali liniju koja će se potući

Glavnim razlogom turbulentne druge sezone u EBEL-u Prpic smatra nejasno podijeljene uloge u momčadi.

- Stalno smo se rotirali i bilo je teško ustaliti se. Bradley je napravio dobar posao jer nas je koliko-toliko posložio i nije mnogo ‘kemijao’. Uz to, nedostajala nam je i ‘check-linija’ koja će imati zadatak igrati protiv najboljih suparničkih linija i ‘prebiti’ ih. Za sljedeću sezonu trebale bi nam dvije linije koje će zabijati, treća koja će tući i četvrta koja će donositi svježinu i igrati šest-sedam minuta po utakmici - istaknuo je Joel.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 21:56