BELIKI USPJEH

SRUŠIO HRVATSKI REKORD Novi podvig Gorana Čolaka!

Uspjeh je tim veći s obzirom da je ovo Čolakovo prvo individualno svjetsko prvenstvo u dubinskom ronjenju te premijerni individualni nastup u disciplini CNF uopće
Vir, 200614.Trg svetog Jurja. Ronilac Goran Colak veceras je na Viru oborio Guinnessov rekord u zadrzavanju daha pod vodom od 22 minute i 30 sekund zadrzao je dah pune 23 minute i 1 sekundu.Foto: Jure Miskovic / CROPIX
 Jure Mišković / CROPIX

Višestruki svjetski prvak i rekorder u ronjenju na dah Goran Čolak osvojio je treće mjesto na AIDA Svjetskom dubinskom prvenstvu koje se održava u Limassolu na Cipru i postavio novi hrvatski rekord sa zaronom od 71 m u finalu discipline ronjenja u dubinu bez peraja (Constant No Fins).

Čolak je tako za čak 11 metara popravio dosadašnji nacionalni rekord od 60 m kojeg je držao Tomo Vrdoljak.

Unatoč prilično nepovoljnim vremenskim uvjetima koji su rezultirali nizom diskvalifikacija i u muškoj i u ženskoj konkurenciji, Čolak je zadržao je koncentraciju i realizirao siguran i uspješan zaron kojim je na najbolji mogući način započeo ovo veliko natjecanje - jedno od bez sumnje najprestižnijih u svijetu ronjenja na dah.

Prvo mjesto osvojio je Rus Aleksej Molčanov sa 85 m, slijede Lozano iz Španjolske (sa španjolskim nacionalnim rekordom) i Malina iz Poljske sa po 76 metara, dok Goran sa Šveđaninom Johanom Haggom dijeli treće mjesto.

Uspjeh je tim veći s obzirom da je ovo Čolakovo prvo individualno svjetsko prvenstvo u dubinskom ronjenju te premijerni individualni nastup u disciplini CNF uopće. Nakon što je postigao gotovo sve što se uopće može postići u bazenskim disciplinama, Čolak je odlučio započeti prijelaz iz bazena na dubinske ronilačke discipline. Najbolje rezultate očekuje 2017. godine, a osvojeno treće mjesto i novi nacionalni rekord najbolji su mogući početak ove nove faze u njegovoj međunarodno uspješnoj sportskoj karijeri.

U srijedu slijedi finale CWT (Constant Weight) - ronjenja u dubinu sa perajama - a u subotu i FIM (Free Immmersion)- ronjenja u dubinu bez peraja uz povlačenje po konopu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 19:08