NOVA HRVATSKA ZVIJEZDA?

Veliki Bubka stalno se raspituje za Horvata!

Izjavama me podsjeća na Sandru, ali i na Janicu Kostelić. Koriste jednostavne, ljudske rečenice s kojima se svi možemo poistovjetiti - kaže Siniša Ergotić
 Andrej Svoger / CROPIX

Je li hrvatski sport u četvrtak navečer dobio novog šampiona? Možda je rano i presmjelo tvrditi takvo što nakon “samo” svjetskog juniorskog srebra, ali skakač s motkom Ivan Horvat ima poveći broj preduvjeta.

- Kristina Perica mi je nekidan rekla da je Horvat od svih naših atletičara najsličniji Sandri Perković i apsolutno je u pravu - kaže Siniša Ergotić, direktor Hrvatskog atletskog saveza.

- Oduševio me njegov stav i pristup na najvišim visinima. Važnost natjecanja nije ga zakočila, niti je imao pretjeran respekt prema suparnicima. I za njega ću, kao i za Sandru, reći da je stvoren za velika natjecanja. Izjavama me podsjeća na Sandru, ali i na Janicu Kostelić. Koriste jednostavne, ljudske rečenice s kojima se svi možemo poistovjetiti.

Horvat je Osječanin. U drugoj polovici kolovoza proslavit će 19. rođendan. Tek na početku karijere koja bi mogla biti velika. I koju je najveći motkaš svih vremena Sergej Bubka prepoznao.

- Kad god se sretnemo, postavi mi pitanje, dva o Ivanu. Odlično je što ga je prepoznao Bubka, a samim time i IAAF.

Horvatov razvoj prati i Vitalij Petrov, bivši trener svjetskih rekordera Bubke i Jelene Isinbajeve. Osječanin je s trenerom iz “Ivančićeve generacije” Josipom Gašparcem prošle godine bio u njegovu kampu u Formiji. I ove godine su dobili poziv, ali su ostali u svom gradu.

- Mislim da bi 50-ak dana u Formiji bilo prerano i previše u ovom trenutku - kaže Ergotić i nastavlja.

- U Osijeku ima iskusnog trenera koji razumije disciplinu i s kojim će osobni rekord sa 5,60 pomaknuti minimalno na 5,80. Ima dvoranu u kojoj zimi trenira i skače, a veliki dobitak je to što se u rad AK Slavonija-Žito uključio Mirko Krolo. Vidi se to po Horvatovu napretku u općoj tjelesnoj pripremljenosti.

Krolo je atletski trener koji je u javnosti najpoznatiji po radu na kondiciji vrhunskih sportaša Kukoča, Rađe, Ančića i košarkaške vrste.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 20:56