BACANJE KOPLJA

Vidoviti trener Sare Kolak prognozirao je i medalju na EP-u i na Olimpijskima u Riju

Sara Kolak
 Kai Pfaffenbach / REUTERS

Sara Kolak, brončana s Europskog prvenstva u bacanju koplja, osvajanjem zlatne medalje u Rio de Janeiru te rušenjem hrvatskog i osobnog rekorda postala je najugodnije iznenađenje ljetnog dijela sezone hrvatske atletike.

Međutim, najzanimljivija priča uoči olimpijskog debija Kolak bio je susret s njezinim trenerom Andrejom Hajnšekom koji nam je rekao: 'Sara će u Riju uzeti kolajnu'. Odmah smo se sjetili Sarinih riječi nakon amsterdamske bronce, sve što kaže trener to se i ostvari.

- Za EP sam i ja duboko vjerovala u sebe, ali na Olimpijskima moram sve posložiti u glavi. Srećom, tu je i Sandra Perković koja mi uvijek da dobar savjet - rekla nam je Ludbrežanka koja trenira u Celju, a baca za riječki Kvarner.

Uoči Olimpijskih igara Kolak ne željela ni pričati o medalji. 'Ja sam ta koja sam smirivala sve oko sebe', kaže Kolak. Istaknula da je da će joj kvalifikacije biti velik izazov. 'Želim vidjeti koliko vrijede moja 63 metra. Tek ako uđem u finale pokušat ću zagristi nešto više', rekla je Kolak.

Ispunivši prognozu svoga trenera, Kolak je zagrizla i odgrizla 66.18 metara te osvojila zlato.

Oko Sare Kolak već mjesecima hodočaste skauti američkih sveučilišta, niti u Riju se nije ništa promijenilo. No, hrvatska rekorderka ne popušta.

- Nije Amerika za koplje, ovdje imam trenera koji mi je drugi tata. Potrudio se upoznati kako funkcioniram, ne vrijeđa me niti se dere zbog sitnica. Kuži me, živi za naše treninge - toliko je Sara nahvalila slovenskog stručnjaka da smo se odmah sjetili priče o uzimanju slovenskog državljanstva.

- Ha, ha, nemojte me zafrkavati. Nema šanse. Zna se čija sam i odkud sam. Priča je napuhana.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 05:09