IZVRSNA ORGANIZACIJA

Završen 'Viganj slalom Open', slavio Splićanin Ante Berlengi

 Ive Trojanović

Ovoga vikenda završeno je otvoreno državno prvenstvo u windsurfingu 'Viganj slalom Open' koje se prethodnih pet dana održavalo u ovoj svjetski poznatoj surf destinaciji.

Čuveni viganjski Maestral ponovo je privukao najbolje domaće surferice i surfere a u ukupnom seniorskom poretku, nakon odvoženih pet slaloma po grupama, slavio je splićanin Ante Berlengi iz JK Podstrana.

Njegov je rezultat tim veći kada se zna da su mu 'za jedra' puhali prekaljeni daskaši poput Tonka Rameše (YC Kornati Murter -2. mjesto), domaće uzdanice Darka Antunovića (PŠU Peliška jedra Orebić - 3.mjesto) i našeg olimpijca Luke Mratovića kao četvrtog te Marka Sekulića i Vladana Desnice .

Ive Trojanović

Posebno je uzbudljiva, pogotovo za lokalne ljubitelje sporta, bila borba za drugo i treće mjesto između Rameše i Pelješčanina Antunovića. U ženskoj je konkurenciji, nakon osam odvoženih slaloma, slavila Vedrana Brnčić (JK Volosko), druga je pak Katarina Pelivan (JK Podstrana Split), a treća Urška Kavčić-Desnica (Zagreb).

Osim izvrsne organizacije i najbolje moguće najave za nadolazeće svjetsko prvenstvo ( Bolu na Braču ) ova regata još je jednom potvrdila izniman potencijal mladih peljeških daskaša. Premda juniori, Marko Židić i Ive Trojanović postigli su zapažen rezultat ( 11. i 12. mjesto ) u seniorskoj konkurenciji dok su se među vršnjacima u Otvorenom juniorskom prvenstvu Hrvatske iskazali osvojenim drugim i trećim mjestom iza Slovenca Liana Orela (Jadro-Koper) kao prvaka. 

U bodovanju za Juniorsko PH-e sva tri mjesta također su pripala mladim pelješčanima, prvak je tako Marko Židić, drugi Ive Trojanovića a treći korčulanin Baldo Murtić koji je ujedno bio i najmlađi sudionik natjecanja. Da bi na kopnu i moru sve proteklo kako ovakvoj manifestaciji i priliči pobrinuli su se članovi GSS-a i Crvenoga Križa kojima se ovim putem organizatori 'Pelješka jedra' te 'Kulturni dom Viganj - Kuvenat', kao i brojnim ostalim sponzorima, sportski i iskreno zahvaljuju.

Viganj slalom open 2016. from Ive Trojanović on Vimeo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 01:45