NEC WHEELCHAIR TENNIS TOUR

Završio Arcotel – Rezidencija55 Open na Velesajmu

Jučer je finalnim susretom u muškoj pojedinačnoj konkurenciji završio Arcotel – Rezidencija55 Open, međunarodni teniski turnir za osobe s invaliditetom. Turnir se održavao na zagrebačkom Velesajmu u organizaciji teniskog kluba Sirius od 27. lipnja do 1. srpnja, a ukupno je sudjelovalo 42 natjecatelja iz 18 zemalja svijeta.

U kratkom finalu u muškoj pojedinačnoj konkurenciji pobjedu je odnio prvi nositelj turnira, austrijanac Martin Legner, koje je uvjerljivo pobijedio prošlogodišnjeg osvajača turnira talijana Fabiana Mazzeia, rezultatom 6:0 6:1. U konkurenciji parova pobjedu su u dugom i atraktivnom meču odnijeli Martin Legner i Tadeusz Kruszelnicki ispred para F. Mazzei/D. Dalmasso rezultatom 6:3 6:7 (4) 10:8. Najuspješniji hrvtski predtavnik bio je Anto joskić koji je svoj nastup završio u drugom kolu turnira.

U ženskoj pojedinačnoj konkurenciji uvjerljivu pobjedu ostvarila je prva nositeljica turnira, talijanka Marianna Lauro rezultatom 6:2 6:1 protiv druge nositeljice, jemice Biance Osterer. Talijanka je izvrsnu formu pokazala tijekom cijelog turnira, a svojim je protivnicama prepustila samo 4 gema. U kategoriji ženskih parova pobjedu je odnijela kombinacija M. Lauro/B. Osterer protiv O. Shnygaryova/B. Un rezultatom 6:0 6:1.

Po prvi puta na turniru održano je i natjecanje u kategoriji kvadraplegičara (quads). U pojedinačnoj konkurenciji iznenađujuću pobjedu odnio je nijemac Maximillian Laudan ispred prvog nositelja turnira Anthonya Cotterilla, rezultatom 6:4 3:6 6:1. U konkurenciji parova pobjedu su odnijeli braća Maximillian i Marcus Laudan ispred para Cotterill/Tatschl, rezultatom 6:4 6:4.

Turnir je ove godine podržao i službeno otvorio gradonačelnik Zagreba Milan Bandić, kao i pjevačica Ivana Kindl koja je u petak održala i besplatan koncert za sve posjetitelje. Zaželjevši dobrodošlicu svim gostima i sportsku sreću tenisačima, gradonačelnik je pohvalio organizatore naglasivši da je ovaj turnir svojim prestižnim karakterom učvrstio poziciju Zagreba na svjetskoj mapi sportskih metropola te da će ga Grad i dalje podržavati u okviru svojih mogućnosti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 18:40