BORNA JE REALAN

Hrvat koji kani osvojiti svijet nakon susreta s najvećim: Pitat ću u čemu bih mogao napredovati

 Clive Brunskill/Getty Images

Prvi set projurio mi je brzo, na takav nivo igre nisam navikao. U drugom je bilo bolje, pružio sam dobar otpor i da nisam kiksao neke lagane forhende, bilo bi iznad očekivanja.

Tako će Borna Ćorić opisati svoj prvi meč u karijeri protiv Novaka Đokovića. Na najvećem ispitu u Madridu nije ispao “choker”, naprotiv, u nekim poenima se efektno nadigravao s najboljim tenisačem svijeta i više puta pokupio ovacije publike. I Đokovićeve pohvale nakon meča potvrdile su da je bio dostojan suparnik. Borna se sa svojim dojmovima javio iz Rima, gdje se sljedeći tjedan igra novi Masters.

Dvojica ‘fajtera’

- Novak je bio veliki favorit, rezultat je očekivan. Činjenica je da u ovom trenutku ne mogu puno više od toga. Zadovoljan sam koliko sam pružio, pogotovo u drugom setu. U prvom je stalno mijenjao smjer lopte, što me izbacilo iz takta. Sve u svemu, odigrao je vrhunski. Na turniru sam općenito solidno servirao, protiv Almagra u prvom kolu čak jako dobro. Igrao sam svoju uobičajenu igru, iako sam cijelo vrijeme imao osjećaj da je Novak nepogrešiv na reternu. Nakon prve ili druge lopte stvarao mi je pritisak, ja bih se morao braniti i više nije bilo prostora da ga ugrozim - ispričao je Ćorić.
U srijedu je pročitao komplimente kojima ga je Đoković počastio pred novinarima.
- Velika je čast kad on kaže takve stvari. Motiviraju me da nastavim još jače raditi. Nakon meča nismo puno pričali, ali kad ga sljedeći put vidim, pitat ću ga u čemu bih mogao još napredovati.
Najbolji tinejdžer na Touru slaže se s Novakovom ocjenom da su slični po mentalitetu na terenu.
- Definitivno, i on i ja smo fajteri. Ako kažem da smo nervozni, to bi možda bila kriva riječ, ali pokazujemo velik intenzitet na terenu, ne volimo popuštati.

Đoković je favorit u Parizu

Kada se zbroje nastupi u Marakešu, Monte Carlu i Estorilu, Borna će prvom dijelu sezone na zemlji dati pozitivnu ocjenu.
- Dobri su to rezultati. Imao sam jedan finale, u Estorilu sam ostvario dvije pobjede, a Kyrgios je zasluženo dobio jer je vrhunski servirao. Sad i ova pobjeda nad Almagrom, dvoboj s Đokovićem... Nisam napravio nikakvo čudo, ali nije ni bilo loše.
Dojam izvana je da se na servisu osjeća sve ugodnije.
- Točno je, time sam najzadovoljniji. Nakon treninga dodatno radim na servisu i mislim da se to vidi. Moram još popraviti drugi servis, dodati par varijanti ‘kickova’ i bit će mi jako oružje.
Ćorića smo za kraj zamolili za prognozu Roland Garrosa.
- Inače sam jako loš prognozer; kad god nešto kažem, ispadne obrnuto. Ipak, vjerujem da će Đoković ove godine upotpuniti svoju Grand Slam kolekciju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 08:51