NIJE SE OZNOJIO

LAKŠE ZAGRIJAVANJE Čilić bez puno muke u 2. kolu Wimbledona

Sat i 52 minute trajalo je 'zagrijavanje' Marina Čilića na Wimbledonu. Kao prvi hrvatski predstavnik koji je osjetio travu All England Cluba, deveti nositelj izletio je iz startnog bloka pobjedom 6-3, 6-2, 7-6(4) protiv Hirokia Moriye.

Kao što se i očekivalo, japanski je kvalifikant većinu meča igrao ulogu sparing-partnera na kojem je Čilić bez prevelikog rizika mogao isprobati udarce, testirati taktiku i upisati svoju 11. pobjedu ove godine. Nakon malo sporijeg početka i spašene break lopte u drugom gemu, Međugorac je dodao gas i za sat vremena vodio 2-0 u setovima. I u trećem je rano stigao do vodstva, no Moriya mu je rebreakom produžio posao i natjerao ga da meč ipak zaključi u tie-breaku.

Čilić je odservirao 15 aseva, a nakon ubačenog prvog servisa (66 posto) izgubio je ukupno deset poena. Na mrežu je izašao 18 puta i samo se četiri puta vraćao bez osvojenog poena. Ukupno je skupio 39 winnera (Moriya samo 12) te napravio 26 neprisiljenih pogrešaka.

Ako Marinova potrošnja nije bila velika, njegov suparnik u sljedećem kolu jedva se oznojio. To će biti Ričardas Berankis (ATP 90.), koji je vodio 6-2, 5-2 protiv Andreasa Haider-Maurera kada mu je Austrijanac predao meč. Čilić s 25-godišnjim Litavcem još nikada nije igrao.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 16:50