UZNEMIREN PRIZNANJEM

NADAL 'SPUSTIO' OSRAMOĆENOJ ŠARAPOVOJ Nemilosrdni Rafa bez suosjećanja progovorio o 'užasu sporta'!

 Darrian Traynor / Getty

Javno priznanje ruske tenisačice Marije Šarapove da je koristila nedopuštena sredstva podiglo je veliku prašinu ne samo u teniskom, već i općenito u sportskom svijetu.

Bivši najbolji svjetski tenisač Rafael Nadal upitan je za komentar o Šarapovoj bio je puno više kritički nastrojen od, recimo, Novaka Đokovića koji joj je pružio veliku podršku..

"Ovo je užasno za čitav svijet sporta, posebice za tenis. Užasno je jer sport mora biti čist. Imamo dobar antidopinški program i igrači koji ga se ne pridržavaju moraju biti pod istragom“, rekao je Nadal, koji je i sam tijekom karijere kroz medijske špekulacije povezivan s uzimanjem dopinga.

"Malo sam umoran od tih glasina. Ja sam potpuno čist", rekao je tenisač koji nikada nije bio pozitivan na doping kontroli, ali je često bio meta mnogih napada kritičara.

"Moj liječnik prati svaku promjenu o zabranjenim supstancama, a ja sto posto vjerujem svom timu i znam što unosim u organizam. "Teško je zamisliti da se nešto takvo može dogoditi, ali pogreške se događaju. Trebala bi biti kažnjena. Želim vjerovati da se radi o pogrešci, da ona to nije namjerno činila. No, očigledno se radi o nemaru. Zbog toga mora odgovarati", zaključio je španjolski tenisač.

Podsjećamo, Šarapova je na redovnoj dopinškoj kontroli tijekom ovogodišnjeg Australian Opena bila pozitivna na zabranjeni melodonium, što je objavila na presici održanoj u ponedjeljak.

U međuvremenu se sama Šarapova oglasila putem Facebooka po prvi put nakon priznanja:

"Probudila sam se jutros s mnogo dobivenih poruka punih ljubavi i suosjećanja…U suštini, volim jutra, novi dan i novi početak. Pošteno je reći da ovo nije prosječan dan. Ništa mi nije palo na pamet ujutro osim da sam odlučna da ću opet igrati tenis. I nadam se da ću imati tu priliku. Voljela bih da ne moram prolaziti kroz ovo, ali moram i hoću“, poručila je, između ostaloga, Šarapova.





I woke up yesterday morning with an inbox, in full capacity of love and compassion. The first email I immediately...

Posted by Maria Sharapova on 9. ožujka 2016




Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 20:48