IZAZVAO SKANDAL

NOVAKA ĐOKOVIĆA OPTUŽILI ZA SEKSIZAM Sporna izjava slavnog srpskog tenisača podigla veliku prašinu u teniskom svijetu

 REUTERS/Ahmed Jadallah

Izjava Novaka Đokovića nakon petog osvajanja naslova pobjednika u Indian Wellsu podigla je prašinu.

Naime, Đoković je nakon osvajanja naslova rekao kako misli da bi tenisači trebali imati veće novčane nagrade od tenisačica.

"Mislim da bi se muški svijet tenisa trebao boriti za više jer statistike pokazuju da ima više gledatelja na muškim mečevima. Mislim da je to jedan od razloga zbog kojih bismo mi možda mogli dobiti više novca. Ali ponavljam, ne možemo se žaliti jer već zaista imamo ogromne nagrade u svijetu tenisa“, rekao je Đoković.

Engleski mediji Đokovićevu su izjavu o novcima stavili u prvi plan, a srpski mediji odmah su se raspisali da ga prozivaju za seksizam.

"Imamo puno više gledatelja na muškim mečevima. Mislim da je to jedan od razloga zašto bismo trebali zarađivati više“, prenosi BBC Đokovićeve riječi.

Isto tako, njegova je izjava bila povodom burne rasprave na društvenim mrežama.

"Zašto Đokoviću, zašto? Neka on nastavi poštivati žene, ali mi ćemo prestati poštivati njega“, jedan je od komentara na Twitteru.

Oglasila se i BBC-ova dopisnica Victoria Uwonkunda koja je poručila: „Ne dječače. Kada bi ženskim tenis imao gledanost u udarnim terminima gledanost bi porasla“.









Na konkretan upit misli li da bi nagradni fondovi trebali biti jednaki u muškom i ženskom tenisu Đoković je rekao.

"Moj odgovor je opet ni da ni ne. Žene se trebaju boriti za ono što misle da zaslužuju, a mi za ono što mislimo da zaslužujemo. Sve dok postoje informacije o tome tko privlači više gledatelja i prodaje više karata, trebalo bi na osnovi toga napraviti pravednu podjelu“, zaključio je Đoković.

Njegove riječi komentirale su teniske legende poput Chris Evert i Billie Jean King koja je poručila da je 'razočarana ovim riječima'.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 15:38