VELIKI PROBLEM

Težak udarac za Federera: Sjajni Švicarac zbog ozljede propušta nastup na Roland Garrosu?

 Michael Dodge / Getty

Roger Federer mogao bi propustiti nastup na Roland Garrosu zbog ozljede leđa.

U 3. kolu jakog ATP turnira u Rimu Federer je izgubio od Austrijanca Dominica Thiema sa 7:6(2), 6:4, a nakon meča je otkrio kako ima problema s leđima. Nije u ozljedi tražio izgovor za poraz, ali je rekao kako neće nastupiti na French Openu ukoliko mu se zdravstveno stanje ne popravi.

"Mislio sam da bih mogao doći do zaista dobrog rezultata u Parizu. Posljednjih nekoliko tjedana su mi bili zaista teški. Svoje šanse zaista ne vidim kao sjajne. Ali ako ću možda u sljedeća tri ili četiri dana trenirati 100%, onda ću vjerovati da je nešto opet moguće", rekao je Federer.

"Način na koji sada igram nikad neće biti dovoljan za neki dobar niz u Parizu, ali nekako vjerujem da će biti u redu. Ovo je za mene bio informativni turnir i znao sam da nisam dobar za rezultat ovdje."

Upitan za prirodu njegove ozljede leđa Federer je rekao: "Neću ulaziti u detalje, iskreno. Nisam raspoložen da mi vi sada počnete debatirati oko toga jer ne znate, a ja vam neću reći o čemu se radi. Ali definitivno ima neke veze s leđima", objasnio je Federer.

Iza Federera je nevjerojatan niz od 65 uzastopnih nastupa na Grand Slam turnirima, a ostaje za vidjeti hoće li se švicarski 34-godišnjak stići opraviti na vrijeme. Vremena nema puno, Ronald Garros započinje za deset dana.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 15:21