PRESEDAN U QUEENSU

VIDEO Bizarna titula Čilića: Nalbandian diskvalificiran nakon što je nogom opalio linijskog suca

Bijesan zbog drugog uzastopnog gubitka svog servisa opalio je 39. tenisač svijeta nogom snažno po panou koji ograđuje prostor u kojem sjedi linijski sudac

Ako je ikada razmišljao o najčudnijim načinima na koji bi mogao osvojiti turnir, Marin Čilić se vjerojatno nikada ne bi dosjetio scenarija sličnog današnjem, kada je u Queen’s Clubu slavio sedmu ATP titulu karijere.

Čilić je do naslova stigao zahvaljujući diskvalifikaciji Davida Nalbandiana! Argentinac je dobio prvi set u tie-breaku, a Čilić je taman breaknuo za prednost od 4-3 u drugome. To je Davida toliko razbjesnilo da je nogom udario po reklami koja omeđuje stolac linijskog suca. Kako je svom snagom odalamio po drvenoj konstrukciji, nogom je zahvatio sirotog “linijaša”. S obzirom da je gospodin morao odšepati s terena krvave noge, za vrhovnog suca turnira Toma Barnesa nije bilo dvojbe.

Pravila su u ovakvim situacijama jasna - diskfalifikacija. Čak i ako nema namjere ozljeđivanja, posljedica je takva da je Nalbandianu nije bilo spasa. Naime, pravila kažu da bilo kakav fizički kontakt igrača i službene osobe (suca) podliježe isključenjem ukoliko glavni sudac ocjeni da je se radi o nesportskom ponašanju. Glavni sudac odluku donosi nakon konzultacija s direktorom turnira čije je riječ zadnja u ovakvim rijetkim slučajevima. Unatoč negodovanju publike, koja je skandirala “play on, play on”, finale je istog trenutka bio završen.

- Mi igrači na terenu često osjećamo ogroman pritisak i znaju nam se dogoditi gluposti. Znam da sam napravio pogrešku, ali ATP tako često griješi pa nikome ništa. Jesam li zaslužio diskvalifikaciju? Ne znam - slegnuo je ramenima Nalbandian, raširio ruke i poslao poruku u stilu “poslušajte njih i prosudite”.

“Oni” su nervozna publika, koja je do kraja ispunila stadion kapaciteta 5000 mjesta za koji su ulaznice stajale i preko sto funti.

- Žao mi je zbog navijača, ovo nije bio kraj kakav sam zamišljao. Šteta, meč je taman postajao “vruć” - kazao je Čilić nakon što je, ne pretjerano sretna lica, pozirao s peharom.

David Nalbandian poznat je kao jedan od “luđih” tipova na ATP Touru. Svojevremeno je u Halleu (valjda ga trava inspirira za gluposti) u meču protiv Rainera Schüttlera zaradio dva kaznena gema zbog nesportskog ponašanja.

ATP London, finale:

Čilić (6) - Nalbandian (10) 6-7(3), 4-3 – pobjeda Čilića sudačkom odlukom

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 02:11