ZAGRIJAVANJE ATMOSFERE

Živojinović: Šteta što ovo nije finale Davis Cupa

'Oduševljen sam dvoranom i podlogom. Treba nam samo malo vremena da se naviknemo na nove uvjete'
Split, 040710.Hrvatska teniska Davis cup reprezentacija se okupila u Vili Dalmacija pred dvoboj sa Srbijom koje ce se odigravati od 9. do 11. srpnja u Spaladium areni.Na fotografiji: Ivan Ljubicic koji se pozdravlja sa Marinom Cilicem, a krajnje desno je Ivan Dodig.Foto: Nikola Vilic / CROPIX
 Nikola Vilic / CROPIX

SPLIT - Srbi su stigli u Split charter linijom iz Beograda. Smjestili su se u hotel Le Meridien Lav, a njihovu delegaciju, koja uz igrače i članove vodstva Saveza broji 40-ak članova, predvodila je Lepa Brena, supruga predsjednika TS-a Srbije Slobodana Bobe Živojinovića.

Novak Đoković, Viktor Troicki, Janko Tipsarević i Nenad Zimonjić vješto su eskivirali novinare, ali Boba Živojinović nije bježao od mikrofona.

- Split mi je ostao u lijepom sjećanju, kao sportski grad gdje sam igrao neke velike mečeve, protiv Australije 1985. godine kad smo uživali pred publikom, a meč se otegao do ponoći...

Srbi su imali policijsku pratnju, diskretnu, ali ipak prisutnu, a Živojinović kaže da se osjeća ugodno, sigurno, da im nije potrebno dodatno osiguranje.

- I ovdje i tamo bilo je nekih priča koje nemaju veze sa sportom, a ja se nadam da će ovo biti jedan pravi sportski spektakl. Žao mi je samo što se sastajemo u četvrfinalu jer prema kvaliteti ovo je moglo biti i finale Davis Cupa. Imamo dobar tim i naravno da se nadamo pobjedi - zaključio je Živojinović.

Ivan Ljubičić vraća se u reprezentaciju nakon tri godine. Poslije osvajanja Davis Cupa već se bio oprostio, a “viši interesi” natjerali su ga na povratak.

- Obećao sam izborniku Prpiću da ću se staviti na raspolaganje u slučaju da ostane bez dvojice od trojice svojih najboljih igrača, a to se upravo dogodilo. Nedostaje nam Mario koji već dugo prolazi pravu kalvariju sa zdravljem, a Ivo je također načet ozljedama.

Naš najiskusniji tenisač očekuje da će se Karlović “pokrpati”. Ljubičić je spreman za singl. Hoće li to biti dovoljno za pobjedu protiv Srba? Drugi igrač svijeta Novak Đoković je samouvjereno rekao: - Srbija je favorit!

- Složio bih se s Đokovićem. Držim da su Srbi s razlogom optimistični, ali ovo je meč u kojem smo mi domaćini, a ne bi bilo prvi put da favoriti ne pobijede.

Ljubičić kaže da je spreman na sve izazove. Osjeća se dobro. Vjeruje da će uhvatiti potreban ritam, “namjestiti” servis, a onda bi mogao biti važan adut na strani Hrvatske.

- Publika bi mogla odigrati važnu ulogu, očekujem snažnu podršku naših navijača. Dobro se sjećam mečeva koje smo odigrali u Splitu na putu do naslova pobjednika Davisova Cupa. Nadam se da će dvorana biti puna, a atmosfera će sigurno biti fenomenalna. Zamolio bih samo navijače da se fokusiraju na tenis, a ne da se bave drugim stvarima...

Marin Čilić imat će na tribinama brojnu podršku svojih Hercegovaca.

- Držim da je ovo potpuno otvoren meč, šanse su 50/50, ali prevaga na našoj strani može biti publika. Svjesni smo njihove snage jer Đoković je drugi igrač svijeta, a Zimonjić prvi u parovima, ali ja vjerujem da ih možemo pobijediti - kaže Čilić.

Izbornik Goran Prpić želio bi da susret otvori meč Čilić - Troicki. Pobjeda na startu bila bi veliki poticaj.

Reprezentaciji su na raspolaganju Ivan Dodig, Antonio Veić i Nikola Mektić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 07:45