START 13. IZDANJA VOLVO OCEAN RACEA

VIDEO: JEDNA OD NAJTEŽIH SVJETSKIH REGATA Krenuo jedriličarski maraton od 45000 milja

Alicante stopover. Leg 01 start. Photo by Ainhoa Sanchez/Volvo Ocean Race. 22 October, 2017.
Ainhoa Sanchez / Volvo Ocean Race

 

Alicante je u nedjelju bio svjetska metropola jedrenja. Nekoliko desetaka tisuća ljudi došlo je na start jedne od najtežih svjetskih jedriličarskih regata.

Volvo Ocean Race 13. izdanje: 45000 milja, 8 mjeseci na moru, bezbroj neprospavanih noći, oluja, divovskih valova, arktičkih hladnoća, tropskih vrućina… Ideja o regati oko svijeta možda zvuči primamljivo ako uključuje luksuzni krstaš na kojem se služi ala carte koja kuhaju chefovi s Michelinovim zvijezdicama, gdje se dokolica ubija biranim vinima, a kabina je veličine predsjedničkog apartmana u hotelima s pet zvijezdica, ali uvid u uvjete koje imaju jedriličari na Volvo Ocean Raceu u „normalnim“ ljudima ubija volju o romantičnom krstarenju svjetskim oceanima. 

Jer samo onaj tko jako obožava jedrenje može devet mjeseci provesti s desetak muškaraca ili žena na brodu duljine 20 metara  gdje je životan prostor ograničen na 35 kvadrata, bez tuša, s jednim toaletom  i jednim rezervnim odijelom. Pritom su ovisno o zonama gdje se jedri promjene u temperaturama barem 20 stupnjeva, a na Južnom  oceanu prijete vjetrovi brzine veće od 150 kilometara na sat i valovi visine 40-ak metara.

VOR se često naziva i Everestom jedrenja, najekstremnijim sportskim događajem na svijetu, prema legendi je nastao u tipičnom zadimljenom (tada nije bilo zabrane pušenja) britanskom pubu  u lučkom Portsmouthu 1972. godine gdje je kompanija Whitbread pristala sponzorirati regatu oko svijeta koja bi išla rutama trgovačkih jedrenjaka koji su u 19. stoljeću povezivali kontinente. 

Krenuli su 14. rujna 1973. Na startu u Portsmouthu pred 3000 gledatelja počela se stvarati povijest. U nepoznato je otišlo 17 jedrilica.  Koliko je utrka opasna pokazalo je već ovo uvodno izdanje. Gomila slomljenih jarbola i brodova te tri izgubljena života. Tri previše. Paul Waterhouse, Dominique Guillet i Bernie Hosking ispali su s palube i nitko ih više nikad nije vidio.

Iako nema brutalnost ragbija ili fizičku agresivnost borilačkih vještina jedrenje spada među opasnije sportove. Upravo je taj miris avanture i smrtne opasnosti od Volvo Ocean Racea napravio legendu na koju dolaze pobjednici America's Cupa, olimpijski pobjednici i najpriznatiji jedriličari svijeta. 13.  izdanje završit će iduće godine krajem lipnja u Haagu.

- Kad utrka završi svoju momčad poznaješ bolje od vlastite obitelji. Tijekom jedrenja vidiš najbolje i najgore od ljudi. Važno je prepoznati kada su u najboljem, a kada su u najgorem izdanju. Ključ uspješnosti je razumjevanje ljudi. Na stranu jedrenje, sve te situacije možeš istrenirati tijekom godina na moru, ali tim je poput ukusnog lonca. Moraš imati ljutog tipa, smirenog, duhovitog, pametnog. Kad se ti svi ti ljudski začini spoje, onda tek dobiješ uspješan brod, pojašnjava Novozelanđanin Richard Mason koji je pet puta nastupao na utrci.

Tijekom etapa koje traju 20-ak dana šihte su na brodu organizirane u smjenama. Četiri sata na dužnosti, četiri sata na stanbyju i četiri sata spavanja. I tako unedogled.  S time da svaki manevar ili promjena jedara traži angažman čitave posade. Hrana je većinom dehidrirana s različitim okusima od špageti Bolognesa do Kung Po piletine. U počecima utrke jedrilice su imali svoje kuhinje gdje se svaki dan spremala hrana.

Danas je to ukinuto. Razlog? Težina. Svi žele biti brži. Hrane se ukrcava samo onoliko koliko je potrebno, mada su neki bili i previše šparni, pa je tako prije par godina na jednoj jedrilici nestalo hrane dan i pol prije cilja. Preživjeli su…

Nagradnog fonda nema. Jedriličare plaćaju timovi, ali prestiž koji ova regata donosi nema cijenu.

ELIPSO

Izdvajamo