NIJE SE IZJASNIO O KRIVNJI

MASOVNI UBOJICA IZ AURORE PRED SUDOM Otac jedne od žrtava vikao mu je: 'Truni u paklu, Holmes!'

James E. Holmes, left, appears in Arapahoe County District Court, with defense attorney Tamara Brady, right, Monday, July 23, 2012, in Centennial, Colo. Holmes is being held on suspicion of first-degree murder, and could also face additional counts of aggravated assault and weapons violations stemming from a mass shooting on Friday, July 20, in a movie theater in Aurora, Colo., that killed 12 and injured dozens of others. (AP Photo/Denver Post, RJ Sangosti, Pool)
 AP

CENTENNIAL - James Holmes, koji je optužen da je u srpnju prošle godine izvršio napad u Aurori u američkoj državi Colorado i ubio dvanaest a ranio 58 ljudi, u petak je na kratko izašao pred sud no njegovi su odvjetnici zatražili više vremena za izjašnjavanje o krivnji.

Kao što je bilo i očekivano, sudac suda države Colorado, dan nakon što je donesena odluka da se 25-godišnjem Holmesu sudi, odobrio je zahtjev obrane da dobije više vremena za proučavanje opsežnih dokaza i svjedočanstva koje su iznijeli tužitelji u predraspravnom postupku ranije ovoga tjedna. Izjašnjavanje o krivnji odgođeno je za 12. ožujka.

Po završetku kratkog ročišta u petak jedan od gledatelja iz dijela sudnice u okrugu Arapahaoe namijenjenog za žrtve i njihove obitelji uzviknuo je: "Truni u paklu, Holmes!".

Holmes, kojega su izvodili iz sudnice, nije vidljivo reagirao. Sudac William Sylvester upozorio je gledatelja, čija je kćer ubijena u pokolju, da bude suzdržaniji, izrazivši i razumijevanje za njegove osjećaje.

Holmes je optužen za ubojstvo dvanaestero ljudi i ranjavanje još 58 na ponoćnoj projekciji filma o Batmanu u Aurori, u Coloradu, 20. srpnja prošle godine.

Nekadašnji student sveučilišta u Coloradu optužen je za višestruko ubojstvo i pokušaje ubojstva na projekciji filma "Vitez tame: Povratak" 20. srpnja 2012. u Aurori u predgrađu Denvera.

Sudac Sylvester je u četvrtak zaključio da je tužiteljstvo u predraspravnom postupku iznijelo dovoljno dokaza za pokretanje suđenja i naložio da Holmes ostane u pritvoru bez mogućnosti puštanja uz jamčevinu. Holmesovi odvjetnici tvrde da je Holmes duševno bolestan no nisu naveli točno od koje bolesti boluje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 15:48