TEŠKE OPTUŽBE

SKANDAL NA POMOLU Srpski mediji tvrde: Albanski tajkuni dali su Blatteru 17 milijuna eura da bi Kosovo zaigralo na SP u Rusiji 2018.

Priča s natruhom senzacije: albanski tajkuni dosad su predsjedniku Fife Seppu Blatteru dali 17 milijuna eura kako bi ovaj zauzvrat omogućio Kosovu sudjelovanje na međunarodnoj nogometnoj sceni?! Takvu vrlo veliku optužbu, koju treba uzeti sa zrnom soli, plasirao je srpski Kurir, a ubrzo su je prenijeli i drugi tamošnji mediji, pozivajući se na “neimenovanog čelnika Nogometnog saveza Kosova”.

Prema, dakle, tim navodima Kosovo će sigurno igrati kvalifikacije za Mundial u Rusiji 2018. godine, a pitanje je dana kada će Kujtim Shalla sa svojim izabranicima moći igrati prijateljske utakmice. Tajkuni podrijetlom s Kosova su, naime, “po instrukcijama Hashima Taqija (predsjednik Vlade Kosova) postali pokrovitelji i financijeri svih većih Fifinih ceremonija, a neoborivo je da je je jedan od njih platio cjelokupnu organizaciju gala-večeri u Zürichu, na kojoj je Kuća nogometa birala najboljeg nogometaša 2011. godine!”

- Cijela kampanja počela je krajem 2010. godine i od tada do danas NS Kosova je sponzorirao Fifu, ali i Seppa Blattera sa 17.000.000 eura! Tada smo sjeli za stol i Taqi je osobno pozvao nekoliko naših milijunaša u inozemstvu i dao im jasne instrukcije. Cilj je bio da se pojavimo u kvalifikacijama za SP u Rusiji 2018. godine. Vjerujte mi, to ćemo i ostvariti jer imamo više od 20 prebogatih ljudi koji ne žale novca da dođemo do cilja. Svidjelo se to Srbima ili ne, Kosovo će uskoro imati nogometnu reprezentaciju koja će biti ravnopravna s Francuskom, Belgijom, Srbijom... - tvrdi “duboko grlo” iz NS Kosova.

Nepoznati “mister” priznaje također da je prvi pokušaj Seppa Blatera da Kosovu osigura status selekcije koja može igrati prijateljske utakmice propao prije nekoliko mjeseci. Međutim, od tada albanski tajkuni ne pitaju za cijenu, pa se predsjednik Fife trudi iz sve snage kako bi Kosovo već u siječnju dobilo željeni status.

- Žalba NS Srbije upalila je prije nekoliko mjeseci, ali od tada su se stvari znatno promijenile. Financijske injekcije albanskih tajkuna neprestano stižu Blatteru i Fifi, tako da ovaj novi pokušaj nikako ne može propasti. Srbi su toga svjesni i znajte: mi ćemo biti punopravni članovi Fife, a potom će nas i Uefa morati primiti - završava tajanstveni izvor.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 04:11