O DEBITANTSKIM DANIMA

Oduševljeni Sammir priznao: 'Iskreno, više ja trebam Hrvatsku, nego što Vatreni trebaju mene!'

To što me Mamić zagovara svakako mi je pomoglo u karijeri. Znam da me gurao, gurao, gurao... Međutim, da nisam dobro igrao, zar mislite da bih dobio poziv ?
 Srdjan Vrancic / CROPIX

Sammir je jučer na poslijepodnevni trening Dinama stigao nasmiješen kao mlada pred svadbu. Otkad je pozvan u nacionalnu vrstu gotovo da ne skida osmijeh s lica. Ogromna je to promjena. Obično je znao biti namrgođen, nikad niste znali je li ljutit ili nije. Sad se totalno promijenio, emitira neku sasvim drugu sliku.

- Je, poziv u hrvatsku reprezentaciju potpuno mi je promijenio život. Na sve gledam pozitivno, dobio sam ogromnu motivaciju, sve sad izgleda tako lijepo, tako optimistično. A kad se još vidi kako smo sjajno startali u ovim kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo, priča mi izgleda savršeno - kazao nam je u uvodu Sammir.

Što vam je na kraju ove akcije kazao izbornik Štimac?

- Rekao mi je da i dalje računa na mene. Podvukao je da se i dalje moram boriti za svoje mjesto. Da igram najbolje što znam i da će sve biti u redu.

Smatrate li da možete igrati nogomet na razini Perišića, Rakitića, Modrića...?

- Mogu igrati na njihovoj razini. Mislim da sam to dokazao. Ali postoji jedna razlika. Oni igraju u velikim europskim ligama. Svaki tjedan sudjeluju u vrhunskim predstavama, igraju jake utakmice. Ja igram u Hrvatskoj ligi koja je ipak, da se nitko ne uvrijedi, slaba. Naročito u odnosu na one u kojima igraju oni. Ti momci su se dokazali na velikoj sceni, znaju gdje su.

Znate li vi gdje ste?

- Nažalost, ja još ne znam gdje sam! To ću saznati ako jednog dana zaigram u nekoj od tih velikih liga.

Biste li vi sami sebe pozvali u reprezentaciju s obzirom na vaše prezentacije u Dinamu?

- Bih! Pozvao bih se u reprezentaciju. Mislim da sam zaslužio poziv. Izbornik Štimac me sigurno nije pozvao u hrvatski nacionalni dres na lijepe oči. Pozvao me jer je vidio, i jer zna, da mogu biti od koristi i da sam dovoljno dobar za sjajnu reprezentaciju Hrvatske.

Izvršni predsjednik Dinama Zdravko Mamić je dugo godina vaš pokrovitelj. Je li vam Mamićevo pokroviteljstvo više pomoglo ili odmoglo u karijeri?

- To što me Zdravko Mamić zagovara svakako mi je pomoglo u karijeri. Znam da me gurao, gurao, gurao... To nije nikakva tajna. Međutim, da nisam dobro igrao, zar mislite da bih dobio poziv u reprezentaciju? Ne bih, vjerujte da ne bih. Zahvaljujući svojim igrama dobio sam toliko željeni poziv. Niti jedan izbornik nikad me ne bi pozvao da nisam dobar.

Treba li Hrvatska više Sammira ili Sammir Hrvatskoj?

- Hrvatska me treba, ali i ja trebam Hrvatsku. Ali, opet ću biti potpuno iskren. Ja više trebam Hrvatsku! Znate li što znači igrati na Svjetskom prvenstvu? To je kruna karijere.

CIJELI INTERVJU PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU SN-a!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 06:25