POČELO SUĐENJE

FOTO Suvlasnik One2playa: 'Kriv sam, zastrašujuće je što sam pijan ubio mladića. To me razara iz dana u dan'

Maćešić je svojim luksuznim Infinityjem FX prošao kroz crveno svjetlo na semaforu i usmrtio mladog motociklista Sinišu Smiljanića (23)
 Sandra Šimunović/CROPIX

ZAGREB - U vidljivo teškom psihičkom stanju suvlasnik One2playa Dejan Mećešić (43) priznao je danas na početku suđenja na Općinskom kaznenom sudu u Zagrebu da je kriv za prometnu nesreću koja se 7. srpnja dogodila na križanju Ulice Savezne Republike Njemačke s Avenijom Dubrovnik.

Obitelj ubijenog Siniše Smiljanića

Tada je pijan, s najmanje 1,89 promila alkohola u krvi, svojim luksuznim Infinityjem FX prošao kroz crveno svjetlo na semaforu i usmrtio mladog motocikista Sinišu Smiljanića (23).

- Kriv sam u potpunosti. Zastrašujuća je činjenica da sam u pijanom stanju usmrtio mladu osobu. Osjećaj krivnje me razara iz dana u dan. Ne tražim ni opravdanje, ni sažaljenje, kriv sam - rekao je Maćešić u svojoj obrani. Ispričao je da rijetko pije, no kobne je večeri pio i sjeo u automobil misleći da je sposoban voziti.

- Sjeo sam u auto i ubio mladu osobu. Nisam bio svjestan da sam prošao kroz crveno, ali to se nesumnjivo dogodilo i nije mi ni na kraj pameti umanjivati krivnju. Kriv sam što sam to napravio i teško mi je živjeti s tim. Ne mogu ni zamisliti kako je tek obitelji mladića - pravdao se Maćešić.

Obitelj poginulog mladića sjedila je u sudnici samo metar, dva udaljena od Maćešića, a Smiljanićeva majka nije mogla suspregnuti suze dok je optuženi iznosio obranu. Maćešićev branitelj Ljubo Pavasović Visković istaknuo je da neće ni na koji način osporavati optužnicu, već će se koncentrirati na utvrđivanje okolnosti u kojima Maćešić živi nakon teške nesreće.

Da bi se utvrdilo kako na njega djeluje to što je usmrtio mladića, Pavasović je predložio psihijatrijsko vještačenje, a tom se prijedlogu nitko nije protivio. Budući da su svi dokazi provedeni tijekom istrage, kraj suđenja očekuje se već u prosincu, nakon što se provede psihijatrijsko vještačenje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 16:49