SVIJET U IŠČEKIVANJU

SVE SPREMNO ZA ŽDRIJEB Glumica vodi ceremoniju, Pelea nagovarala i predsjednica Brazila

U službenom dijelu programa kuglice će izvlačiti sedam bivših svjetskih prvaka

Sve je spremno za ždrijeb Svjetskog nogometnog prvenstva koji će se u petak u 17 sati po hrvatskom vremenu održati u brazilskom mjestu Costa do Sauipeu. Program koji će trajati oko 90 minuta vodit će brazilska tv prezenterica i glumica Fernanda Lima, te njezin kolega Rodrigo Hilbert, a u zabavnom dijelu programa nastupit će poznata brazilski pjevači Margareth Menezes, Emicida, Alexandre Pires, Vanessa da Mata...

U službenom dijelu programa kuglice će izvlačiti sedam bivših svjetskih prvaka Brazilac Cafu, Urugvajac Alcides Ghiggia, Argentinac Mario Kempes, Englez Geoff Hurst, Nijemac Lothar Matthaus, Talijan Fabio Cannavaro i Francuz Zinedine Zidane, te Španjolac Fernando Hierro.

"Svjetsko prvenstvo je najvažniji događaj u svijetu sporta. Nešto posebno, trenutak kada se cijeli svijet ujedinjuje," kazao je Cannavaro koji je 2006. predvodio 'azzurre' do svjetske krune.

Jedini nogometaš u povijesti koji je u finalu nekog SP-a upisao 'hat-trick' sir Geoff Hurst ne može dočekati početak World Cupa.

"Bit će to posebno svjetsko prvenstvo, jer je Brazil posebna zemlja. Jedva čekam sutrašnji ždrijeb, ali i još više početak turnira," kazao je 71-godišnji Hurst.

Nagađalo se kako će u ždrijebu sudjelovati i Pele, međutim jedan od najboljih nogometaša svih vremena to je demantirao.

"Predsjednica Brazila Dilma Rousseff sugerirala je da predstavljam Brazil prilikom izvlačenja kuglica, ali tu sam ponudu odbio. Ne bih se osjećao dobro kada bi izvukao kuglice koja možda ne bi išle u korist Brazilu," izjavio je Pele, jedini nogometaš član triju različitih momčadi (1958, 1962, 1970) koje su osvajale naslov svjetskog prvaka.

Ždrijebu skupina prisustvovat će 30 izbornika od 32 reprezentacije koje će nastupiti na SP-u. U Costa do Sauiope nisu doputovali jedino urgvajski izbornik Oscar Tabarez i meksički izbornik Miguel Herrera.

Za ždrijeb je akreditirano ukupno 4.800 osoba, pri čemu 2.000 predstavnika medija. TV prijenos emitirat će se u 197 zemalja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. travanj 2024 10:20