MUČNE SCENE

VIDEO: DRAMA U SPLITU Popeo se na krov i prijetio samoubojstvom zbog deložacije: 'Ovo završava danas i gotovo!'

 Ante Čizmić / CROPIX

SPLIT - Drama na Pazdigradu! Uoči zakazane deloažcije, jutros se na zgradu na pazdigradu popeo sin Petra Pavića, Ivan, zaprijetivši da će skočiti dođe li do iseljenja njegove obitelji, javlja Slobodna Dalmacija.

Općinski sud u Splitu za srijedu je ponovo zakazao deložaciju obitelji Petra Pavića iz stana na Pazdigradu. Prije mjesec dana prisilno iseljenje spriječili su aktivisti „Živog zida“ obrazlažući da su nakon proučavanja dokumentacije uvjereni da Petar Pavić nije kriv što ga se tjera iz njegova doma. Kažu da je Pavić prijatelju Juri Markovu učinio uslugu i bio mu formalni kupac hotela u Njemačkoj, da bi, nakon što se Pavić vratio u Split, njegov prijatelj u razvodu od supruge ostao bez hotela i zbog toga ga tužio.

-Pavić se nije odazvao sudu u Njemačkoj jer se u Splitu ozlijedio u prometnoj nesreći, pa je izgubio parnicu, nakon čega je njegov prijatelj na Općinskom sudu u Splitu pokrenuo ovršni postupak da bi se naplatio prisilnom sudskom prodajom Pavićevih stanova - objašnjavali su nam aktivisti što su pročitali u dokumentaciji.

Jedan od stanova je tako kupila tvrtka “Stanić” koja sada sudskim putem pokušava ući u posjed. Odvjetnik Šimun Babić naglašava da trgovačko društvo „Stanić“, koje on zastupa, i Petar Pavić nikada nisu bili u poslovnom odnosu, već da se društvo „Stanić“ javilo na javnu dražbu za prodaju predmetnog stana na Općinskom sudu u Splitu 2003. godine.

-Kao najbolji ponuditelj, društvo „Stanić“ je kupilo stan i isplatilo kupoprodajnu cijenu, te iste godine mirno ušlo u posjed stana. Međutim, par mjeseci kasnije Pavić ometa posjed, tako da mijenja bravu na ulaznim vratima stana i useljava se. Općinski sud je utvrdio smetanje posjeda, međutim do danas, 11 godina poslije, društvo „Stanić“ ne može niti ući u posjed, niti koristiti novac kojim je kupilo taj stan – kazuje odvjetnik Šimun Babić, te naglašava da tvrtka „Stanić“ ima pravomoćno rješenje o ovrsi čijom provedbom je sud treba uvesti u posjed, pravomoćno rješenje da Petar Pavić smeta posjed i pravomoćnu presudu kojom se toj tvrtki utvrđuje pravo vlasništva, a da je Županijski sud odbio Pavićevu žalbu na rješenje o ovrsi, kao i njegov zahtjev za odgodom deložacije.

Udruga Živi zid prati današnji pokušaj nasilne deložacije Pavićevih na svojem Facebook profilu, a objavila je i snimku Petra Pavića na krovu.

- Kako te nije sram zastupati tog ratnog profitera, Pavić je vikao Babiću s krova.

- Ovo završava danas i gotovo, nema dalje!

Oko 9:40 sati ujutro, udruga Živi zid objavila je informaciju da je deložacija odgođena, no policija je i dalje ostala pred kućom Pavićevih.

Nakon objave odgode, Ivan Pavić sišao je s krova zgrade na Pazdigradu i odustao od prijetnje da će se baciti ukoliko dođe do deložacije.

Na taj korak nagovorili su ga sestra i odvjetnik tvrtke Stanić, Šimun Babić.

- Siđi dolje, neće biti deložacije, popit ćemo kavu i dogovoriti se - rekao je odvjetnik.

Mlađem Paviću je to bilo dovoljno, pa je sišao s krova i primio u kuću na razgovor odvjetnika.

Sudski izvršitelji su se nakon toga povukli i otišli neobavljena posla s Pazdigrada, piše Slobodna Dalmacija.



Broadcast live streaming video on Ustream

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 00:00