JAMAJKANAC U LONDONU

Usain Bolt pobijedio na 100 metara s 9.85

U Londonu je u petak započeo dvodnevni miting Dijamantne lige, a prva zvijezda, jamajčanski atletičar Usain Bolt, nije razočarao navijače na Olimpijskom stadionu

Svjetski rekorder i olimpijski pobjednik predstavljen je uoči mitinga na neobičnom vozilu u obliku rakete, a potom je slavio na 100 metara s rezultatom 9.85 sekundi, došavši time na drugo mjesto ovogodišnje ljestvice. Ispred njega je samo Amerikanac Tyson Gay (9.75) koji je trenutno pod istragom zbog pada na doping-testu. Bolt je u petak pobijedio ispred Amerikanca Michaela Rodgersa (9.98) i svoga sunarodnjaka Neste Cartera (9.99).

- Bilo je prekrasno, sjajno sam se osjećao i sretan sam što sam opet trčao na ovom stadionu. Loše sam startao, ali to ionako nije najbolji dio moje utrke. U svakom slučaju, bilo je ovo briljantno iskustvo, uvijek je lijepo osjetiti energiju Londona - rekao je nakon utrke Bolt.

Dvodnevnim mitingom London, inače, slavi godišnjicu otvaranja lanjskih Olimpijskih igara na kojima je Bolt osvojio tri zlatne medalje (100, 200 i4x1000 metara).

Spomenimo još i da je na 200 metara u petak slavio još jedan Jamajčanin, Warren Weir, s rezultatom 19.89. Na 400 prepone za atletičarke najbolji je rezultat sezone u svijetu postavila Čehinja Zuzana Hejnova (53.07).

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 13:48