Autor: Portal Jutarnji.hr

Objavljeno: 03.10.2008

Zbog duga oteli Bobetkova nećaka

Zbog duga oteli Bobetkova nećaka

SISAK - Istražnom sucu Županijskog suda u Sisku danas su poslijepodne privedene tri osobe,  Emir i Amir Sejdinović, te Saša Kepe, (svi iz Siska), koje policija sumnjiči za udruživanje radi počinjenja kažnjivih djela otmice i iznude.

Trojicu su istražnom sucu doveli policajci, a tijekom te akcije u zgradi suda su primijećeni mnogobojni pripadnici specijalne policije. Brojni građani i službenici suda koji su vidjeli ovo privođenje komentirali su kako očito privode gadne tipove kada je toliko policije.

Neslužbeno doznajemo kako se privedene sumnjiči da su iznuđivali novac od  Andreja Bobetka (37), sina Ante Bobetka, ratnog zapovjednika legendarnog 57. bataljuna Hrvatske vojske i nećaka pokojnog generala Janka Bobetka. Kako neslužbeno doznajemo, privedeni trojac je Andreja Bobetka prije određenog vremena oteo, zatočio i držao na tajnom mjestu.

Prema dostupnim informacijama, Bobetko je od neimenovane osobe posudio veću svotu novca, čije je vraćanje uhićeni trojac pokušao osigurati prijetnjama i otmicom. Trojica uhićenih otprije su poznata policiji i, kako doznajemo, imaju podeblje dosjee. Povezuje ih se upravo s poslovima iznude i reketarenja. 

Andrej Bobetko početkom ove godine izašao je iz zatvora nakon osam godina izdržane kazne. Osuđen je na dugotrajnom procesu u Sisku na devet godina zatvora jer je 1992. godine ubio jednog Siščanina, navodno zbog dugova i neriješenih imovinsko-pravnih odnosa. Odslužio je 8 godina, a kaznu mu je 2006. za jednu godinu umanjio predsjednik Mesić.
Mate Piškor/EPEHA