NESREĆA U NJEMAČKOJ

Evakuacija: požar u tvornici Milke stvorio otrovni oblak

 AP

Panika je danas zavladala njemačkim gradićem Bad Fallingbostel nakon što je došlo do teške nesreće u tamošnjoj tvornici kompanije Kraft Foods.

Svih 250 radnika evakuirano je, kao i gotovo dvije tisuće stanovnika obližnjih naselja, zbog otrovnog kemijskog oblaka koji je nastao prilikom slučajnog miješanja kiseline i natrijevog hidroksida u jednom od tvorničkih spremnika. U tvornici se odmah formirao žuti oblak prepun otrovnih para koji sada prijeti čitavom području u njemačkoj pokrajini Niedersachsen, javila je televizija NDR.

Žute pare

Policija je upozorila javnost da od žutih para prijeti ozbiljna opasnost od oštećenja pluća prilikom udisanja, a opasan je i kontakt pare s golom kožom. Zbog toga je čitavo područje evakuirano, a dječji vrtići i škole jučer nisu radili. Evakuirano je oko 2000 ljudi.

Hrvati sigurni

Nakon objave da se u Bad Fallingbostelu proizvode i Milka čokolade za hrvatsko tržište, jer je i Milka jedan od brandova Kraft Foods grupacije, oglasila se i istočnoeuropska poslovnica tvrtke - Kraft Foods EAM, koja posluje u Hrvatskoj te Sloveniji, Srbiji, BiH, Makedoniji, Albaniji i Crnoj Gori.

- Kraft Foods EAM ne dobavlja proizvode iz tvornice u Bad Fallingbostelu - rekli su u svom priopćenju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 01:01