SASVIM NOVO IZDANJE

'VIŠE VOLIM MIJENJATI SEBE NEGO DEČKE, TO JE BOLJI OSJEĆAJ OD BOTOKSA' Danijela Martinović ekskluzivno za Studio!

Uz brojne ljetne nastupe, pjevačica priprema nove pjesme, a planira nastup i na Splitskom festivalu te piše još jedan nastavak slikovnice za djecu

Bez obzira na to volite li vrstu glazbe koju izvodi ili ne, Danijela Martinović zasigurno je jedna od najuspješnijih izvođačica na domaćoj sceni i gotovo svatko će se složiti s tvrdnjom da je njezina energija na koncertima zarazna. Uskoro je očekuju nastupi po Sloveniji, novi singl s kojim će nastupiti na Splitskom festivalu, pa novi album, nova slikovnica na kojoj radi, što toj silno energičnoj Splićanki samo daje vjetar u leđa. Ipak, sve je lakše kada uz sebe ima dugogodišnju veliku ljubav kolege glazbenika Petra Graše.

Uskoro vas očekuje turneja po Sloveniji gdje ste prilično popularni. Volite li nastupati u ‘susjedstvu’ i kakva su Slovenci publika?

- Još 1996. dobila sam jedan telefonski poziv, i to na kućni broj, jer su mobiteli tada bili svjetlosnim miljama daleko, a mojoj mami koja se javila jedan je gospodin iz Slovenije rekao da jako voli moju pjesmu ‘Zovem te ja’. Pitao je zašto me nema u Sloveniji i rekao da bi jako volio da tamo zapjevam, a ja sam mislila da je on neki pomahnitali razbijač koji želi doći nekako u kontakt sa mnom pa je sve izmislio. Iako sam godinama pjevala, nikada do tada nisam nastupila u Sloveniji. Sva sreća da je gospodin Zdenko Badovinac bio uporan, ja sam popustila, došla u Maribor na gostovanje u jednoj najgledanijoj TV emisiji, a sve ostalo je povijest. Zaredali su se rasprodani koncerti i nagrade, od kojih mi je najdraža ona za 100.000 prodanih CD-a na slovenskom tržištu, pa TV gostovanja, intervjui...

Pokreće me energija

Vaše posljednje dvije pjesme ‘Raspašoj’ i ‘Brodolom’ odlično su prošle kod publike. Što je sljedeće?

- ‘Brodolom’ je lanjsko ljeto publika izabrala za Hit ljeta, a ‘Raspašoj’ je dosad premašio dva milijuna klikova. Dugo smo tražili jedan novi zvuk koji je drugačiji, svjež. Moram priznati da to i nije bio lak posao, ali s prvim taktovima ‘Brodoloma’ znala sam da smo otvorili jedan potpuno novi pravac. Došao je i šaljivi tekst o malom slatkom brodiću koji se ljuljuška i ljudi su to prepoznali, pjevušili, zezali se, što nam je i bila želja. Na kraju spota ‘Brodolom’ napisala sam: ‘Nastavit će se...’, a tako je i bilo. Uslijedio je ‘Raspašoj’! Obožavam gledati mlade ljude kako luduju u diskoklubovima na ‘Raspašoj’. Ponese me ta atmosfera i stvarno vam moram priznati da sam nakon takvih koncerata nekako sebi ljepša. Pokrene me ta energija i to je bo-lje od bilo kakvog faceliftinga ili botoksa. Sljedeći singl se kuha, a trenutno je faza da se dodaju oni najfiniji začini.

Hoćete li i ovo ljeto nastupiti na Splitskom festivalu, nakon nekoliko godina pauze?

- Prošle su me godine uspjeli nagovoriti da idem na Splitski festival. Nešto je neobično u tim ‘daskama’ na Prokurativama. Ima nešto sveto u njima. Tamo sam napravila prve glazbene korake i svaki put kad se penjem na tu pozornicu isti je osjećaj. To se pamti kao okus prvog sladoleda. Novi singl spremam upravo za Splitski festival.

Kada planirate izlazak novog albuma i hoće li biti u stilu prvih dviju uspješnica?

- Diskografija je u nekom tranzicijskom periodu i na vrlo niskim granama, tako da je najbolje objavljivati singl po singl dok se stvari ne poslože. Po meni je najpametnije da su sve moje pjesme na jednome mjestu - čovjek uđe, klikne na pjesme koje voli i sastavi svoju playlistu, to fino plati i svi sretni. CD je format koji ćemo uskoro ‘sahraniti’ uz velike počasti i okrenuti novu stranicu.

Voli Davora Gopca

Imate li koji novi duet u planu, možda s nekim rokerom? Govorili ste da biste voljeli pjevati s Davorom Gopcem?

- Imala sam čast pjevati s legendama naših prostora; Kemalom Montenom, Halidom Bešlićem i Arsenom Dedićem. Divno je imati takve suradnje u svojoj karijeri. O rokerskom duetu nisam dosad ozbiljno razmišljala, iako sam kao curica na koncertima drmala ‘Rolling On the River’, ‘Me and Bobby McGee’, ‘Satisfaction’. Ako se ikada dogodi dobra pjesma, svakako bih voljela to otpjevati s Gopcem jer volim i njegovu glazbu i njegov stil. A kad sam jednom slučajno završila na njegovom koncertu u Sarajevu, oduševio me.

Intervju u cijelosti pročitajte u tiskanom izdanju Jutarnjeg lista

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 13:52