ZATVORENA SJEDNICA

Osumnjičen za primanje mita: Vlada razriješila pomoćnika ministra branitelja Dinka Mikulića

 www.branitelji.hr

ZAGREB - Vlada je na zatvorenom dijelu sjednice razriješila dužnosti pomoćnika ministra branitelja Dinka Mikulića, koji je krajem prosinca osumnjičen za primanje mita.

Na zatvorenom dijelu sjednice Vlada je raspravljala je "i o kadrovskim pitanjima pa je pomoćnik ministra branitelja Dinko Mikulić razriješen s danom 29. prosinca 2012.", izvijestio je vladin Ured za odnose s javnošću.

EKSKLUZIVNO, USKOK: 'Pomoćnik ministra branitelja tražio 1,5 milijuna kuna mita!'

Inače, pomoćnik ministra branitelja Dinko Mikulić osumnjičen je da je od čelnika varaždinske građevinske tvrtke Stanoing primao mito i 29. prosinca određeno mu je mjesec dana istražnog zatvora jer je sudac istrage zagrebačkoga Županijskog suda ocijenio da postoji opasnost od njegovog utjecaja na svjedoke.

Pomoćnik ministra zadužen za stambeno zbrinjavanje ratnih vojnih invalida i članova obitelji poginulih, zatočenih ili nestalih hrvatskih branitelja uhićen je 28. prosinca u antikorupcijskoj akciji.

Dinka Mikulića sumnjiči se da je od 2005. pa do uhićenja od članova uprave i suvlasnika Stanoinga tražio 250.000 eura mita, a zauzvrat im pomogao da se ta tvrtka odabere kao prodavatelj stanova za branitelje na području Varaždina. Za kupljene stanove u 2005. i 2006. navodno mu je isplaćeno 50.000 eura mita, potom je od 2008. do uhićenja tražio još 200.000 eura.

Mikulić je radio u Ministarstvu branitelja od 2000. i proteklih je 12 godina bio zadužen za pravne i stambene poslove.

Tvrtka Stanoing široj je javnosti postala poznata u veljači 2012. kada su njezin vlasnik i bivši direktor Eduard Brumen, njegov sin Hrvoje, te bivša direktorica Ivanka Strmečki i još tri osobe uhićeni zbog sumnje u gospodarski kriminal "težak" nekoliko desetaka milijuna kuna.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 02:53