OMILJENI ARGENTINAC

OVAJ SELFIE PAPE FRANJE DIGAO JE NA NOGE INTERNET U jednom danu dobio je 55 tisuća lajkova. A onda se ispostavilo da je sve prevara...

 Printscreen: Instagram

Poglavar Katoličke crkve papa Franjo bez dvojbe je jedna od najomiljenijih osoba na svijetu.

Otkako je Jorge Bergoglio preuzeo možda najtežu dužnost na svijetu oduševio je vjernike i nevjernike svojim skromnim pristupom i porukama koje naglašavaju važnost milosrđa, tolerancije i brige za bližnjeg. Štoviše, Sveti je otac toliko popularan da je i njegov lažni selfie skupio 55 tisuća lajkova na Instagramu, piše snopes.com.

U utorak je na lažni Instagram profil Vatikana (koji na prvi pogled izgleda kao pravi) stavljena fotografija nasmijanog pape Franje za koju se ispostavilo da je zapravo screenshot napravljen tijekom njegovog video razgovora s mladim ljudima koji je na YouTube stavljen u rujnu prošle godine. Na polovici snimke papa se srčano nasmijao kad je jedan mladić nervozno čitao, a čini se da je netko iz grupe koja je bila u video chatu objavio printscreen nasmijanog Franje. Iz Vatikana je potvrđeno za stranicu mashable.com da papa Franjo nema Instagram profil.

Na spačku su nasjeli mnogi svjetski i hrvatski mediji, a među njima i CNN. No, fotografija nasmijanog pape Franje sigurno će uljepšati dan ljudima diljem svijeta, pa makar bila i lažni selfie.









Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 12:41