POVRATAK U ZAGREB

FOTO Zoran Mamić: 'Prevelika je ovo utakmica da bismo se sada počeli baviti nekim drugim sportom'

Znam da to Hajduku kao organizatoru stvara probleme, pojavljuju se novi troškovi, ali mi stvarno nismo krivi za to. Nije u našoj domeni - rekao je mlađi Mamić
 Vladimir Dugandžić/CROPIX

U Dinamu su sasvim normalno primili objavu da je utakmica otkazana, odnosno odgođena. Nije ih to naročito pogodilo, nisu niti inzistirali da se najveći derbi hrvatskog nogometa odigra pod svaku cijenu, makar ovakva situacija i njima komplicira stvari. Pogotovo ako je točno da će se utakmica igrati u srijedu.

- Moramo se vratiti u Zagreb, nema nam druge, jer nemamo opremu za trening - rekao je sportski direktor Zoran Mamić.

Slično je zborio i trener Krunoslav Jurčić.

- Idemo u Zagreb, vraćamo se u utorak. Naravno da nam to remeti plan i program, međutim, drugačije se ne može. Tako je, kako je. Moramo se naviknuti i na ovakve stvari.

Terenom su hodali sudac Ivan Bebek i dva kapetana, Mirko Oremuš i Josip Šimunić. Gdje god su prošli i bacili loptu, ona je ostajala u poljudskom bazenu.

- Prevelika je ovo utakmica da bismo se sada počeli baviti nekim drugim sportom - duhovito je primijetio Zoran Mamić.

Definitivno je u pravu, teren je doista izgledao kao močvara, što je Poljud nekada i bio.

- Teren je stvarno katastrofalan, bolje je da se ne igra, makar je to prije svega odluka suca Bebeka. Znam da to Hajduku kao organizatoru stvara probleme, pojavljuju se novi troškovi, ali mi stvarno nismo krivi za to. Nije u našoj domeni.

I Dinamo će imati dodatnih troškova, ali Dinamo pliva u novcu za razliku od Hajduka.

- Bilo bi idealno da se odigra 24 sata kasnije, ali koliko sam shvatio iz razgovora koji su vođeni, policija ne može osigurati utakmicu s dovoljnim brojem ljudi. Nama je stvarno svejedno, ovo je viša sila i na to se ne može utjecati.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 23:24