TALIJANI NA POLJUDU

TEREK ŽELI MALOČU U utrku za Malokuom se nakon Juventusa uključili Fiorentina i Napoli

Juventus već dugo prati Malokua, koji je kao kadet bio i u kampu Stare dame
 Vlado Kos / Cropix

Talijanski prvak Juventus nije jedini klub s “čizme” zainteresiran za talentiranog hajdukovca Elvira Malokua .Sedamnaestogodišnji dragulj bijelih, koji je prije godinu dana na Poljud stigao iz Rijeke, prvim je nastupima za seniorsku momčad Hajduka ove sezone, kao i igrama za U17 reprezentaciju Hrvatske na Svjetskom prvenstvu, skrenuo pozornost na sebe i Fiorentine i Napolija, koji ga također prate.

Juventus već dugo prati Malokua, koji je kao kadet bio i u kampu Stare dame, a redovno su utakmice Hajduka zbog nadarenog juniora pratili i skauti europskog doprvaka Borussije iz Dortmunda, pa i Tottenham, Monaco... Europski velikani bacaju mrežu u lovu na velike ribe, a dok su još male i neafirmirane, u sve ranijoj dobi. Maloku, za kojeg kao vještog driblera talijanski portali kažu da podsjeća na legendarnog Ronaldinha, u tu se priču savršeno uklapa kao talent koji mnogo obećava, kojeg je, uostalom, Corriere dello Sport uvrstio među 40 najvećih nada Europe. “Izlov” je prekomjeran, ne mari se ni za dob, a “gospodarskog pojasa” u ovom slučaju nema. Potreba je takva da su gotovo svi na prodaju.

U izlogu je već dugo kapetan Hajduka Mario Maloča, a ponovno se aktualizirao interes ruskog Tereka. Klub iz Groznog već dugo prati kapetana bijelih, a posljednji put pod povećalom Maloča je bio u derbiju posljednjeg kola prvog dijela HNL-a protiv Rijeke. U susretu u kojem se Hajduk vratio nakon dva gola minusa i osvojio bod (2-2), Maloča je s bijele točke zabio za izjednačenje i ponio epitet igrača utakmice.

Još zimus je klub iz Čečenije bio zainteresiran za Maloču, odveli bi ga tada s priprema u Turskoj samo da je Maloča bio fit. Klub koji je svojedobno vodio i Gullit traži stopera, ali način na koji bi učvrstio obranu i iščupao se iz borbe za ostanak u Premier ligi. Za razliku od prošlosezonskog osmog mjesta, nakon 19 odigranih kola, ove sezone Terek je na 14. mjestu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 13:46