ODUSTALI OD ŽELBE

ULI HOENESS IZA REŠETAKA Predsjednik Bayerna mogao bi na slobodu nakon pola odslužene kazne

Hoeness će tjekom boravka u zatvoru najvjerojatnije raditi u kuhinji, a nakon nekoliko mjeseci boravka trebao bi imati mogućnost izlaska iz kaznionice preko dana kako bi radio
 AFP

Odlazak Ulija Hoenessa u zatvor sve je bliži. Naime, jučer je i t užiteljstvo odustalo od žalbe, pa će presuda Okružnog suda u Münchenu (3,5 godine zatvora zbog utaje poreza) uskoro postati pravomoćna. Pretpostavlja se kako će donedavni čelni čovjek Bayerna do Uskrsa pronaći svoje mjesto u ćeliji kaznionice Landsberg. Hoeness će tjekom boravka u zatvoru najvjerojatnije raditi u kuhinji, a nakon nekoliko mjeseci boravka trebao bi imati mogućnost izlaska iz kaznionice preko dana kako bi radio, a ako je suditi po ranijim sličnijim procesima, Hoeness bi na uvjetnu slobodu mogao izaći nakon pola odslužene kazne.

Inače, u Bayernu su počela preslagivanja, Herbert Heiner, šef Adidasa, preuzeo je upravljanje nad Nadzornim odborom kluba, a 2. svibnja ove godine Karl Hopfner trebao bi postati predsjednikom kluba. Tada će se, naime, održati izvanredna skupština na kojoj će 233.000 članova izabrati novog čelnika. A kako sada stoje stvari, trenutačni dopredsjednik neće imati protukandidata.

- Nisam to tako zamišljao, ali u ovom trenutku bitan je samo klub. U ovoj teškoj situaciji nemam pravo reći ne - pojasnio je Hopfner.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 12:37