PANIKA U ZRAKOPLOVU

PITANJE IZ NOĆNE MORE NA LETU ZA DENVER 'Zna li netko upravljati avionom? Pilot je doživio srčani udar!'

Ne jednu već dvije zastrašujuće rečenice koje nitko ne želi čuti izrekla je stjuardesa na letu iz Des Moinesa u Denver
 Screenshot

Ne jednu već dvije zastrašujuće rečenice koje nitko ne želi čuti izrekla je stjuardesa na letu iz Des Moinesa u Denver. Naime, pilot je doživio srčani udar pa je ona putnike zamolila za pomoć.

Prvo je pitala 'ima li liječnika u zrakoplovu', a nekoliko minuta kasnije 'da li netko zna upravljati avionom? Pilot je doživio srčani udar!'

Nesretnom pilotu da preživi put pomogla je medicinska sestra Linda Alweiss iz Camarilla u Kaliforniji.

Ona je putovala u Denver sa svojim suprugom i kćeri.

- Kada sam čula molbu pohitala sam pomoći iako nisam bila sigurna da sam dorasla tom zadatku. No, znala sam da nema druge, kazala je za KTLA te je dodala kako je pilot bio izbezumljen i potpuno dezorijentiran. Detaljnim pregledom ustanovila je da je najvjerojatnije doživio srčani udar. U pomoć joj je priskočila i medicinska sestra Amy Sorenson iz Wyominga. Njih dvije zajedničkim su snagama pomogle pilotu da preživi.

Prilikom spašavanja stjuardesu su priupitale jel sve u redu sa zrakoplovom te hoće li kopilot moći sletjeti. On je odgovorila potvrdno, no nekoliko minuta kasnije pitala je putnike da li netko od njih zna upravljati avionom.

- Uhvatila me panika kao i sve ostale. No, onda je kontrolu nad situacijom preuzeo kopilot. Odmah sam odahnula jer je to značilo da se mogu u potpunosti fokusirati na pacijenta, ispričala je Linda.

Kopilot je sletio bez većih problema, a pilot je odmah prevezen u obližnju bolnicu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 14:08