12 SATI SE SMRZAVALA

Šokirana majka pronašla je svoje novorođenče živo u bolničkoj mrtvačnici: Kad je radnik otvorio hladnjaču, čuli smo djetetov plač!

Jenny Guzman kisses the hand of her newborn baby, Kalel, after delivering him at Lima's maternity hospital May 3, 2010. Peruvians will celebrate Mother's Day on Sunday. REUTERS/Mariana Bazo (PERU - Tags: HEALTH SOCIETY)
 MARIANA BAZO

Šokirana majka pronašla je svoje novorođenče živo u bolničkoj mrtvačnici, 12 sati nakon što su malenu djevojčicu liječnici proglasili mrtvom, piše Daily Mail.

Analia Bouter bila je trudna 26 tjedana kada je prerano rodila svoje peto dijete u argentinskoj bolnici. No, nakon što su joj liječnici rekli kako je rodila nedonošče bez vitalnih znakova, otišla je kući sa potvrdom o smrti.

12 sati kasnije, Analia i njezin muž odlučili su otići vidjeti bebino tijelo, koje su držali u hladnjači u bolničkoj mrtvačnici.

"Htjeli smo uslikati našu djevojčicu. No kada je radnik otvorio hladnjaču čuli smo djetetov plač, a ona je još uvijek bila živa!", rekao je otac, a majka je dodala: "Zakoračila sam unatrag i pala na koljena."

" Moje dijete rođeno je u 10.24h a u 11.05h već je bilo u mrtvačnici. Provela je 12 sati smrzavajući se. Vidjela sam led na njenom tijelu", rekla je Analia Bouter i dodala: "Isprva su mi rekli da je rođena mrtva, a potom da je umrla ubrzo nakon rođenja jer je bila premala da bi preživjela."

"Ne znam tko je kriv, i ne razmišljam o tome u ovom trenutku. Samo sam sretna što je živa. Kršćanka sam i vjerujem da je to bilo Božje čudo", rekla je. Njezina kćer svake je minute sve jača, kaže Bouter.

Roditelji su nazvali svoju kćerkicu Luciana Abigail, no prekrstit će ju u Luz Milagros, što znači ´čudesno svjetlo´

U međuvremenu, bolnica Perrando suspendirala je medicinsko osoblje koje je bilo vezano uz slučaj sve dok ne zaključe istragu.

"Zasad nemamo objašnjenje", rekao je direktor bolnice Jose Luis Meirino i dodao kako je hipotermija mogla uzrokovati stanje hibernacije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 23:05