UMALO SENZACIJA NA SP-U

Francuska u infarktnoj završnici izbacila Island, Tricolori čekaju svog omiljenog protivnika - Hrvatsku

Čista sila, sirova snaga i dominacija mišića. To su sve u nedjelju u osmini finala demonstrirali Francuzi i Islanđani. Čini se da su francuski igrači za nijansu više “bildali” i opet stekli neviđenu snagu (30-28).

Opet su djelovali jako, potrudili su se da se zaboravi ona utakmica s Nijemcima u kojoj su pretrpjeli poraz.

Pet minuta prije kraja na semaforu je stajalo izjednačenih 25-25, no zatim je Karabatić uputio jednu bombu i poderao mrežu, u nastavku su Islanđani nespretno izgubili loptu u napadu, a Francuzi opet zabili, nakon čega je konačno prestao otpor upornih “vikinga”. U posljednje dvije utakmice na velikim natjecanjima upravo Islanđani su bili demonstrirali kako treba igrati protiv “tricolora” izborivši jedan remi i jednu pobjedu.

Sada to, na njihovu žalost, nisu uspjeli. Potajno su se pobjedi Islanđana nadali naši rukometaši jednako kao i Bjelorusi koji se nadaju da će na krilima Rutenke iznenaditi favoriziranu Hrvatsku.

Islanđani su zaista dobro proučili Francuze jer su im i ovaj put na leđa natovarili veliku brigu. Francuski izbornik Claude Onesta cijelo je vrijeme bio na iglama jer se njegova momčad ni u jednom trenutku nije odvojila na veću razliku. Koliko god njegovi igrači dobro (kao i uvijek grubo) igrali u obrani, Islanđani također nisu popuštali.

Robert Gunnarson je sa svojih sto i trideset kilograma plesao na crti, hrvao se sa Sorhaindom i istovremeno iskakao u blok Karabatiću i Narcisseu. Pokretljivošću i snagom nanijeli su Islanđani braniteljima naslova brojne modrice, no vjerojatno su ih dobili i više.

Thierry Omeyer nije imao svoj tipični “radni dan” sa 15-20 obrana (samo 9), no opet je u ključnim trenucima poskidao neke lopte koje su Islanđani već vidjeli u mreži.

Nekadašnja rukometna velesila Rusija, trostruki uzastopni olimpijski prvak, plasirala se također u četvrtfinale. Iako su na papiru imali lagani posao protiv “nogometaša” iz Brazila, mučili su do zadnje četvrtine utakmice (27-26). Tada su zaigrali u višoj brzini i spriječili najveće iznenađenje prvenstva. Ne iznenađenje, bila bi to sramota za Ruse iako se Brazilci posljednjih godina iznimno trude da dignu rukomet na višu razinu. A imali su Brazilci i posljednji napad za izjednačenje i produžetke.

Nijemci su, pak, prekinuli snove Kire Lazarova i Makedonije (28-23). Europski prvaci Danci riješili su Tunižane također puno lakše (30-23).

SP rukometaša, osmina finala:

Francuska - Island 30-28 (15-14)

Danska - Tunis 30-23 (16-11)

Njemačka - Makedonija 28-23 (13-9)

Rusija - Brazil 27-26 (14-14)

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 00:17