AKCIJA SUMAMED

ŠILTERICA SUMAMED, DIOPTRIJSKE NAOČALE I PLASTIČNI PIŠTOLJ Tako maskiran opljačkao 10 kladionica pa pao u ruke policiji!

Karlovac, 141111.Oko 20 sati opljackana je sportska kladionica Germania u karlovackom naselju Rakovac. Pljackas ili vise njih su pobjegli a ocevid je u tjeku.Na slici: sportska kladionica Germania.Foto: Robert Fajt / Cropix
 Robert Fajt / CROPIX

ZAGREB - Zbog šilt kape na kojoj je bio natpis 'Sumamed', policija je pokrenula operativnu akciju istog naziva te nakon višemjesečnog istraživanja stavila lisice na ruke 46-godišnjem okorjelom lopovu Radi Š. koji je od lanjskog studenog sve do sredine ožujka ove godine odradio deset razbojništava u kladionice diljem metropole.

Prema snimkama nadzornih kamera, recidivist je vrlo ležerno ulazio u kladionice te u manje od minute iz istih odlazio s novcem. Modni dodatak osim šilterice bile su mu i dioptrijske naočale, ali i plastični pištolj kojim je prijetio djelatnicama da mu predaju u deset navrata ukupno 44 tisuće kuna.

Novac je potrošio na osobne potrebe, a pretresom stana osim navedenih rekvizita istražitelji su pronašli još i jaknu te traper hlače koje je nosio za vrijeme svakog lopovskog pohoda. Na meti su mu se našle kladionice Supersport, Stanleybet i Favorit od Dubrave i Maksimira, preko Medveščaka, užeg centra grada pa sve do Črnomerca i Novog Zagreba.

Vidjevši da je uporan u svojim naumima, policija je u jednom trenutku zamolila i građane za pomoć objavom snimki sa nadzornih kamera kladionica, no iako je uslijedilo nekoliko poziva građana, na kraju su istražitelji vlastitim naporima, kako je ustvrdio Danijel Žugel iz sektora kriminalističke policije, ušli u trag upornom vlasniku šilt kape s natpisom Sumamed. Pljačkaš je od ranije evidentiran u kaznenim evidencijama zbog krađa te jedne prijetnje zbog koje mu je već ranije bio određen istražni zatvor.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 21:46