NESTANAK MILIJARDERA

ROCKEFELLER JE BIO KANIBAL? Ova fotografija mogla bi riješiti veliki misterij 20. stoljeća

 searchformichael.com screenshot

Nestanak Michaela Rockefellera, milijardera iz poznate američke obitelji, jedan je od najvećih misterija 20. stoljeća. Bogati nasljednik je zadnji put viđen 19. studenog 1961 godine na moru pokraj Papua Nove Gvineje kada je u društvu nizozemskog antropologa Renéa Wassinga zapeo na pučini nakon što se prevrnuo njihov kanu.

Nesretni muškarci su dva dana čekali pomoć i kada su uvidjeli da ona neće doći, odlučili su plivati do obale. Procjenjuje se da su od kopna bili udaljeni 19 kilometra. Wassing je dočekao spasiteljsku ekipu, dok je Rockfefeller nestao. Vlasti su ga bezuspješno tražile danima i ubrzo službeno objavili kako se mladi avanturist utopio. Postoje razne teorije o njegovoj smrti, a jedna od njih glasi da je Michael uspio doplivati do obale, ali tamo su ga dočekali domoroci i - pojeli!

Međutim, s nijedom o tih teorija ne slaže se Fraser Heston, sin poznatog glumca Charlstona, koji je u svom novom dokumentarcu objavio nikad viđenu snimku iz 1969. na kojoj lokalni domoroci u društvu jednog bijelca kreću u ratni pohod. Bijelac na sebi ima ratne boje, potpuno je gol i zapušten, te vesla zajedno s kanibalima. Zapravo je nemoguće otkriti o kome se zapravo radi, ali lovci na misterije su gotovo uvjereni - na snimci je Michael Rockfefeller!

Možda će odgovor na cijelu priču dati i samo dokumentarac 'Potraga za Michaelom Rockefellerom'. Više o samom filmu možete saznati ovdje .

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 02:17