PRONAĐEN PORED LEŠA

OTKRIVAMO Odvjetnika Medvidovića iskasapioje bjegunac iz duševne bolnice!

Policija je Roberta R. dva mjeseca tražila - na njegovoj adresi u Gundulićevoj ulici u Vinkovcima
 Emica Elvedji / CROPIX

Poznati osječki odvjetnik Lujo Medvidović (63) ubijen je u svom uredu, u središtu Osijeka, u noći s petka na subotu. Osječka policija je izvijestila da je uz Medvidovićevo mrtvo tijelo u njegovu uredu pronađen i ozlijeđeni Robert. R., 45-godišnjak iz Vinkovaca, vlasnik trgovačkog obrta.

Protiv Roberta R., kojeg osječka policija sumnjiči da je ubio odvjetnika Luju Medvidovića, Županijski sud u Vukovaru 19. prosinca prošle godine odredio je jednomjesečni istražni zatvor zbog počinjenja više kaznenih djela. On je 3. listopada prošle godine u Vinkovcima prijetio smrću Tomislavu B. i članovima njegove obitelji koje je pokušao opljačkati u njihovoj kući.

UBOJICA PRIJETIO OBITELJI ODVJETNIKA Luju Medvidovića nožem je ubio bijesni klijent?

Kad je istoga dana uhićen, u Policijskoj postaji u Vinkovcima razbio je staklo prozora udarcem glave, a isto je učinio i sutradan na Odjelu traumatologije Opće bolnice u Vinkovcima gdje se nalazio na liječenju. Roberto R. potom je bio smješten na Odjel za duševne bolesti u Općoj bolnici u Županji, odakle je pobjegao 9. listopada prošle godine.

Kako ga policija ni dva mjeseca nakon bijega nije pronašla na njegovoj adresi u Gundulićevoj ulici u Vinkovcima, sutkinja istrage odredila mu je istražni zatvor kako bi se mogla nastaviti istraga o pokušaju krađe i drugih kaznenih djela koje je počinio.

Međutim, Roberto R. nije pronađen sve do 5. siječnja kada je, nakon ubojstva osječkog odvjetnika, pronađen u njegovu uredu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 09:02