KREĆU NOVE EPIZODE

Ekskluzivno otkrivamo: Nigar čeka bebu s Ibrahim-pašom, gospa Daje otjerana s dvora

Novi nastavci najgledanije TV serije u Hrvatskoj počinju se prikazivati u nedjelju 13. siječnja

Bali-beg je zauvijek odjahao u legendu. Brkati crnokosi zavodnik zbog kojeg su, ne samo u Hrvatskoj, jače kucala srca obožavateljica, pa i ponekog obožavatelja, više se neće pojavljivati u seriji “Sulejman Veličanstveni”, što se u nedjelju nakon višetjedne stanke vraća na program RTL Televizije.

Podsjetimo, stasitog i romantičnog ratnika od smrtne kazne u posljednjem je nastavku, emitiranom na RTL-u uoči božićnih blagdana, u zadnji čas spasio princ Mustafa, a potom je sam Sulejman udovoljio Bali-begovoj molbi da napusti dvor. Palaču je istodobno napustila i Bali-begova ljubav Ajbige, koja je otišla na Krim. No, jesu li se mladi kasnije ponovo sreli i je li njihova ljubav okrunjena brakom, to iz serije nećemo doznati. Tako to biva kad producenti podcijene šarm alfa muškarca koji ljubi, ratuje i ubija i zbog kojeg su brkovi u mnogim zemljama ponovo ušli u modu, pa se u pola druge sezone zahvale na suradnji 28-godišnjem Buraku Ozcivitu koji u “Sulejmanu” glumi Bali-bega.

Mračne tajne

Ima li uopće smisla gledati seriju bez najzgodnijeg i najromantičnijeg lika? S RTL Televizije poručuju da je odgovor potvrdan, a to potkrepljuju najavom mnogih novih obrata što će se dogoditi u nastavku “Sulejmana Veličanstvenog”. Dakle, nove epizode ovog raskošnog spektakla, poručuju s RTL-a, donose još mračnije, dramatičnije i napetije zaplete, pune krvavih obračuna, tajnih zavjera i spletki. Sve će početi smrću Mustafine voljene robinje Hrvatice Nore odnosno Efsun, otkrićem kalfe Nigar da je trudna i odlaskom gospe Daje iz Topkapi palače.

Podsjetimo, posljednja epizoda “Sulejmana Veličanstvenog”, prikazana sredinom prosinca 2012., imala je dramatičnu završnicu, nakon koje su gledatelji željeli što prije vidjeti nove nastavke koji donose još novih dvorskih zapleta. U Topkapi palači odvija se prava drama. Efsunino zdravstveno stanje jako se pogoršalo i ona svoje posljednje trenutke života provodi u prinčevu naručju, upozoravajući ga da se čuva Hurem koja ga je htjela otrovati. I dok Hurem brani svoju nevinost pred sultanom, Mahidevran i Mustafa ne miruju i žele joj uzvratiti na najbolniji način i zauvijek je odvojiti od sinova.

U haremu novi rat

Istodobno, kalfu Nigar razveseli vijest da je trudna. Gospa Daje nije zadovoljna razvojem ljubavnog života svoje prijateljice te je upozori da dobro razmisli o svojoj budućnosti jer bi je trudnoća mogla stajati života. Međutim, sultanova majka, koja je preko svojih doušnika doznala za trudnoću, jako će je uznemiriti. U skladu s pravilima dvora, vladarica harema odluči strogo kazniti kalfu Nigar, ali i prenijeti Sulejmanu svoja saznanja. Međutim, sultanova majka iznenada se onesvijesti prije nego što mu oda tajnu…

Kako bi u haremu bio očuvan mir, Sulejman postavi Mahidevran za njegovu upraviteljicu. Ta odluka uznemiri Hurem, ali i nekolicinu sluškinja koje javno podržavaju sultanovu suprugu. Dok Sulejmanova majka leži nepokretna u krevetu, u haremu počinje novi rat između Mahidevran i Hurem, ali i između njihovih sluga.

Vraća se Hatidži

Iznenadni gubitak voljene Efsun duboko potrese princa Mustafu. Kako bi što manje mislio na nju, Mustafa većinu svog vremena provodi s ocem, razmišljajući o odlasku u pohode i preuzimanju provincije. Međutim, njegova majka Mahidevran ne želi napustiti dvor zbog Mustafina napretka jer je napokon dobila titulu vladarice harema. Robinja Fatma koristi tu priliku kako bi postala nova spletkarošica na dvoru. Prvo se rješava podmukle i opasne Gulšah kako bi postala Mahidevranina prva sluškinja, a zatim koristi sve više vremena kako bi se približila budućem nasljedniku, princu Mustafi, vjerujući da će vrlo brzo postati njegova nova mezimica.

Osim što je svojom odlukom da se vrati supruzi Hatidži slomio srce kalfi Nigar, Ibrahim-paša se obrecnuo i na Sulejmana. Naime, Ibrahim se, bez sultanova znanja, oglušio na odluku državnog blagajnika, Iskendera Čelebija, koji mu je uskratio novac za novi pohod, te mu prijetio i ucjenjivao ga. Iskender mu to neće oprostiti te će se prvom prilikom izjadati sultanu. Nakon ovog incidenta, Ibrahim-paša će opet postati sultanova noćna mora… Nigar za to vrijeme i dalje taji svoju trudnoću.

Sultan je zabrinut

No, hoće li njezine planove pomutiti sultanova majka kada se probudi iz kome? Što će učiniti Hurem kako bi se riješila Mahidevraninih spletki? Hoće li Sulejman doznati što se događa na dvoru? Odgovore na ta i druga pitanja gledatelji će doznati u novim epizodama serije koja se vraća na RTL Televiziju u nedjelju 13. siječnja u 20 sati, i to dvostrukom epizodom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 02:27