FORMULA 1

Sebastian Vettel pobjednik VN Bahreina! Sjajan dan i za momčad Lotusa!

Branitelj naslova i dvostruki svjetski prvak Nijemac Sebastian Vettel u Red Bullu pobjednik je Velike nagrade Bahreina, dok su preostala dva mjesta na pobjedničkom postolju zauzeli bolidi Lotusa.

Četvrta utrka sezone Svjetskog prvenstva Formule 1 na stazi Sakhir konačno je donijela veliko zadovoljstvo na lice dvostrukog svjetskog prvaka Sebastiana Vettela koji je pole-position na startu sačuvao tijekom 57 krugova za 22. pobjedu u karijeri i preuzimanje vodećeg mjesta u poretku.

No, priča dana svakako su bolidi Lotusa koji su osvojili drugo i treće mjesto, a dosta dugo je vodećem Vettelu opasno za vrat puhao još jedan bivši svjetski prvak Kimmi Räikkönen. Finac se s 11. mjesta na startu sjajno probio na drugu poziciju, dok je njegov momčadski kolega Romain Grosjean sa sedme ulovio treću poziciju.

Drugi vozač Red Bulla Australac Mark Webber pao je za jednu poziciji u odnosu na start gdje je bio treći.

Pobjednik prošle utrke Nico Rosberg u Mercedesu zauzeo je peto mjesto uz dva incidenta na stazi koji će biti naknadno pregledani. U prvom se navratu "naguravao" po stazi s Lewisom Hamiltonom, a drugi puta s Fernandom Alonsom.

Najveće razočaranje svojim su simpatizerima priredili vozači McLarena Britanci Jenson Button i Lewis Hamilton. Prvi je nastup u Bahreinu zbog kvara na motoru okončao u 55. krugu, dok je Hamilton završio utrku ali tek kao osmi.

Odličan nastup ubilježio je i Britanac Paul Di Resta koji je za upravljačem Force Indije bio šesti ispred pobjednika iz Malezije Fernanda Alonsa u Ferrariju.

Bodove su još osvojili drugi Felipe Massa u Ferarriju, te Nijemac Michael Schumacher u Mercedesu koji se unatoč startu s 22. pozicije domogao jednog boda.

Sljedeća utrka na rasporedu je 13. svibnja u Barceloni.

Grosjean prvi Francuz na podiju nakon Alesija 1998. godine



Najbolji rezultat u kratkotrajnoj F1 karijeri ostvario je francuski pilot Lotusa Romain Grosjean na Velikoj nagradi Bahreina...

Nakon što je prije tjedan dana u Kini prvi puta u karijeri osvojio bodove (6. mjesto), Grosjean je u Bahreinu zauzeo treće mjesto, čime je postao prvi Francuz koji je završio na postolju neke F1 utrke od Jeana Alesija kojem je to uspjelo 1998. godine na Velikoj nagradi Belgije.

- Ovo je sjajan, sjajan osjećaj. Zaista sam ponosan na momčad, na ono što smo napravili. Znali smo da imamo dobar bolid, ali mislim da smo na početku bili malo iznenađeni sa činjenicom gdje se nalazimo – rekao je Grosjean.

- Imamo dva bolida na podiju. Zaista je dobar osjećaj biti prvi put na podiju. Osjećat ćemo se još bolje kada budemo u avionu prema doma i kada se vratimo u tvornicu na posao. Prvi korak bio je osvojiti bodove, a mislio sam da će za sljedeći trebati više vremena, ali možemo biti sretni kako smo brzo napravili novi napredak - dodao je francuski pilot.









Formula 1, VN Bahraina:

1. Sebastian Vettel (Red Bull) 1:35.10.990

2. Kimi Räikkönen (Lotus) +3.300

3. Romain Grosjean (Lotus) +10.100

4. Mark Webber (Red Bull) +38.700

5. Nico Rosberg (Mercedes) +55.400

6. Paul Di Resta (Force India) +57.500

7. Fernando Alonso (Ferrari) +57.800

8. Lewis Hamilton (McLaren) +58.900

9. Felipe Massa (Ferrari) +1:04.900

10. Michael Schumacher (Mercedes) 1:11:400

...

Ukupni redoslijed Svjetskog prvenstva:

1. Sebastian Vettel (Red Bull) 53 boda

2. Lewis Hamilton (McLaren) 49

3. Mark Webber (Red Bull) 48

4. Jenson Button (McLaren) 43

5. Fernando Alonso (Ferrari) 43

6. Nico Rosberg (Mercedes) 35...

Ukupni redoslijed konstruktora:

1. Red Bull 101 bod

2. McLaren-Mercedes 92

3. Lotus 57

4. Ferarri 45

5. Mercedes 37...





Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 09:46