SUKOB BIVŠIH STRANAČKIH KOLEGA

‘Pijani Pravedan me ošamario na Stradunu’

Bivši vijećnik dubrovačkog Gradskog vijeća i bivši HNS-ovac Antun Pravedan u četvrtak navečer na Stradunu je napao Petra Ipšića, glasnogovornika gradonačelnika Andra Vlahušića (HNS) te ga ošamario. Ipšić je cijeli incident snimio mobitelom, a na snimci je vidljivo kako Pravedan, očito u alkoholiziranom stanju, udara Ipšića po glavi nakon čega je mobitel završio na podu.

- Dok sam u društvu šetao Stradunom spazio nas je bivši vijećnik i bivši HNS-ovac Antun Pravedan te nam je prilazeći počeo vikati da smo majmuni, da je Dubrovnik njegov grad, da je rođen na Stradunu. Bio je vidno alkoholiziran, na što sam ga upozorio rekavši mu da njegovo ponašanje nije primjereno za čovjeka koji je obnašao vijećničku dužnost - priča nam glasnogovornik dubrovačkog gradonačelnika Petar Ipšić. - Osim što sam mu rekao da je pijan, s njime uopće nismo komunicirali. Vidjevši u kojem se pravcu slučaj razvija, mobitelom sam počeo snimati, no tada me Pravedan ošamario i udaljio se. Pozvali smo policiju, prijavio sam napad, a onu su ga krenuli tražiti. Jesu li ga pronašli, ne znam - kaže Ipšić.

Pravedan je bio zaposlen kao koordinator za gradnju novog azila za napuštene životinje. Pravedan je koordinirao četiri godine, otišao u mirovinu, a azil još uvijek nije napravljen. U međuvremenu, istupio je iz HNS-a te prišao Reformistima Radimira Čačića. S Antunom Pravedanom nismo uspjeli razgovarati jer mu je isključen mobitel.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 18:35