JEDAN MU NIJE DOVOLJAN

Bandić ima dva službena vozila na raspolaganju: Još jedan luksuzni Passat skriva u garaži!?

 Ranko Šuvar/CROPIX

Jedan superbrzi i superskupi Passat R36 nije mu, čini se, dovoljan.

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, prema nama dostupnim podacima, u ovom trenutku ima dva moćna službena vozila na raspolaganju - turbo automobile marke Volkswagen Passat R36 od 300 konjskih snaga, koji se komotno mogu koristiti i na reli utrkama. Svaki od njih vrijedi više od 400 tisuća kuna.

- Jedan Passat R36 stoji u garaži dok je drugi u optjecaju. Govori se da je došlo do zabune oko leasinga: navodno je gradska uprava naručila automobil, iako smo jedan takav model već imali na korištenju - kaže naš izvor iz gradske uprave, upoznat sa stanjem u garaži za službena vozila gradskih dužnosnika. Bandića se ovih dana može vidjeti kako se vozi u službenom Passatu registarskih oznaka ZG-3364 EH.

Koristi ga za sastanke

U njemu je dolazio na službene sastanke u Zagrebački holding i Gradsku skupštinu, a koristio ga je i na smotri zimske službe u Zagrebačkim cestama.

Spomenuti model, provjerili smo, ima valjanu povlaštenu parkirnu kartu koja vrijedi do 2013. godine. U sustavima gradske uprave, potvrđeno nam je, kao korisnik tog vozila navodi se Grad Zagreb.

Za istu registarsku oznaku moguće je na javno dostupnom servisu Hrvatskog ureda za osiguranje utvrditi da je riječ o modelu Passat R36. Isti ima i važeće osiguranje osiguravateljske kuće Allianz Zagreb d.d. Prema broju šasije doznajemo i da je taj Volkswagen Passat proizveden 2010. godine.

Skriveni stari Passat

S drugim modelom R36 registarskih oznaka ZG 3105- GZ (ona famozna tablica koja već niz godina na službenom Bandićevu vozilu simbolizira datum Dana grada Zagreba) situacija je identična. Ima valjanu povlaštenu kartu, korisnik je Grad Zagreb , osiguran je u Croatia osiguranju, a proizveden je 2009. godine. Ujedno, nitko od visokih službenika Gradske skupštine (predsjednik i potpredsjednici) koji imaju pravo na vozača i službeno vozilo nije na raspolaganje dobio to vozilo. - Dobili smo niže klase Passata, koje zapravo vrlo rijetko i koristimo, a niti jedan naš automobil nema simboličnu registarsku oznaku - kažu nam.

Uz pomoć naših sugovornika koji imaju uvid u službene podatke o gradskim vozilima, doznajemo da je Bandić svoj novi Passat R36 registrirao u kolovozu 2010. godine, mjesec dana nakon što je s Porsche Leasingom sklopio ugovor o nabavi službenih vozila na razdoblje od 36 mjeseci.

Stari Passat registarskih oznaka s Danom grada Zagreba nikad nije vratio, nego je usporedno za oba modela produljivao i povlaštene parkirne karte i police osiguranja. Uz, dakle, dva Passata R36 (od kojih je jedan sasvim suvišan u garaži), Bandić na raspolaganju ima još i jeep, Volkswagen Touareg, vrijedan više od pola milijuna kuna. Spomenuti model Bandić koristi samo kad ide na duži službeni put izvan zemlje, pa i on češće skuplja prašinu u garaži nego što ga se uistinu koristi.

Posjeduje i oldtimer

Bandić je poznat i po tome što često na posao dolazi svojim Golfom 2.0 GTD, a u imovinskoj kartici odnedavno ima i oldtimer Mercedes iz 1955. za koji nikad nije utvrđeno pravo porijeklo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 17:58