STRIJELAC U ZAPREŠIĆU

Puljić: Dinamo na mene uvijek može računati

Tonel na zimu vjerojatno odlazi iz Maksimira, a Vida je ionako stalno u izlogu. Ako ovako nastavi, Puljić će definitivno popuniti rupe u obrani
 Admir Buljubašić/CROPIX

Ante Puljić djeluje kao tih i samozatajan mladić. Barem izvan terena. Na njemu je čista suprotnost. Agresivan stoper za kojeg pojam “izgubljena lopta” očito ne postoji. Brz i okretan, s dobrim tajmingom i odličnim skokom.

Puljić je rođen u Ljubuškom, a put do svjetla velikih pozornica tražio je preko omladinske škole Hajduka, seniora Zadra, za koje je upisao više od stotinu nastupa, te Lokomotive.

U Maksimir su ga doveli da bude alternativa Šimuniću, Tonelu i Vidi, a on skromnu minutažu koristi maksimalno. U Koprivnici mu je Gregurina “ukrao” prvijenac, ali u Zaprešiću je reprizirao.

- Bio sam uvjeren da sam zabio gol Slaven Belupu. Tek na snimci sam shvatio da je to bio autogol - iskren je Puljić, koji od subote poslijepodne ne skida osmijeh s lica.

Sammirov ubačaj naš je sugovornik pretvorio u pogodak koji je otključao obranu momčadi iz Zaprešića.

- Pogodak bih htio posvetiti supruzi Andrei i kćeri Aneti, koja ima 11 mjeseci. Obitelj mi je velika podrška u karijeri i hvala joj na tome - rekao je Puljić.

A kada smo već kod karijere, nema sumnje da ona za njega ide u pozitivnom pravcu. Čačićeve prilike koristi na najbolji mogući način, a pohvalio ga je i trener.

Ipak, on se ne zanosi da će s nekoliko dobrih utakmica izgurati nekoga iz momčadi.

- Svi koji smo ovdje imamo ambicija da igramo, ali znam kakva mi je konkurencija - reprezentativci poput Vide, Tonela i Šimunića. No, svoje minute želim iskoristiti i nametnuti se treneru u budućnosti - jasan je Puljić.

I logična je to računica. Tonel na zimu vjerojatno odlazi iz Maksimira, a Vida je ionako stalno u izlogu. Ako ovako nastavi, Puljić će definitivno otkloniti upitnike.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 03:10