NAJGORI DAN U MANDATU

TRENUTAK KADA JE OBAMA ČUO ZA MASAKR U NEWTONU Bijela kuća objavila fotografiju shrvanog predsjednika!

Bijela kuća je u četvrtak objavila fotografiju shrvanog Obame u trenutku kad je primio vijest o masakru u osnovnoj školi Sandy Hook u Newtownu.

Predsjednik koji je dan masakra opisao kao najgori dan otkako je na vlasti prikazan je pognute glave i zatvorenih očiju, dok ga John Brennan, njegov savjetnik za nacionalnu sigurnost obavještava o tom tragičnom događaju.

Zbog stravičnih zločina diljem SAD-a, Obama je zadužio potpredsjednika Joe Bidena da pooštri zakon o posjedovanju oružja.

U Newtownu, preživjela djeca vratila su se u klupe po prvi put nakon masakra. No, pošto se njihova škola Sandy Hook još uvijek tretira kao mjesto zločina, više od 400 učenika sada je krenulo u drugu školu Chalk Hill u susjednom gradu Monroe.

Većinu djece su dovezli autobusima, a policajci su čuvali školu i provjeravali osobne iskaznice roditelja koji mališane pratili u školu.

Na jednoj fotografiji snimljen je dječak kako kroz prozor autobusa pokazuje znak mira.

- Mislim da je ovo trenutno najsigurnija škola u Americi - kazao je policajac Keith White.

Podsjetimo, u krvavom pohodu na osnovnu školu 20-godišnji Adam Lanza naoružan je provalio u školu i tamo ubio šest žena, te 12 djevojčica i osam dječaka u dobi o šest i sedam godin a, nakon čega je počinio samoubojstvo.

Škola u kojoj se pucnjava dogodila još uvijek je zatvorena i pod policijskim nadzorom, a nadležni još nisu odlučili koja će biti sudbina zgrade.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 15:42