ATELTICO MADRID

Uvjerljiva Barca uzela Superkup Baliću i Gojunu

Ivano Balić i Jakov Gojun s Atletico Madridom nisu uspjeli Barceloni oteti prvi naslov sezone u rukometnom Superkupu. Barça je pobijedila 34-31 i potvrdila kako je prvi favorit u španjolskom prvenstvu i u LP-u.

Dujšebajev ga odmara

Iako se nadao drugačijem tretmanu u novom klubu, no što je to bio slučaj u CO Zagrebu, Jakov Gojun i u Atleticu ima istu - samo obrambenu ulogu. Zanimljivo je, postigao je prvi pogodak na utakmici, a zatim još jedan u drugom poluvremenu.

Ivano Balić nije igrao na početku, punih 18 minuta grijao je klupu, a Dujšebajev ga je uveo u igru kada je momčadi bilo dogorjelo do noktiju. Na semaforu je pisalo ružnih 7-11, prijetio je raspad koji se zamalo i dogodio tijekom prvih Balićevih minuta na terenu.

Barça je došla do katastrofičnih 7-14, a zatim je Balić odlučio da tako više ne može. Zabio je iz solo akcije za 10-14 i smanjenje zaostatka na razumnih minus četiri. S takvim se omjerom otišlo na odmor. I u drugom dijelu Balić je na početku dobio poštedu. Sezona je duga i Dujšebajev ga već čuva za najteže dane. I bez njega Atletico se nakon nekoliko minuta približio samo na -2, toliko je bilo kada je Ivano ušao u igru u 39. minuti.

Briljantne asistencije

Nažalost po Atletico, madridska je momčad zapucala nekoliko zicera u tom dijelu igre. Baš je tada Balić briljirao s nekoliko samo njemu svojstvenih asista, no priključak do kraja nisu uhvatili, Barça je rutinski održala prednost do kraja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 23:58