PUTOVALA BUSOM TETOVO-ZAGREB

Djevojka krijumčarila 290 grama kokaina iz Makedonije u Hrvatsku, drogu nanjušio pas

ZAGREB - Zagrebačka policija u dvije je akcije uhvatila petoricu preprodavača droga i zaplijenila 290 grama kokaina te 193 grama hašiša i deset grama marihuane, a među uhićenima je i 23-godišnja djevojka koja je za preprodavače krijumčarila kokain iz Makedonije.

U prvoj akciji policajci su prije četiri dana u blizini zagrebačkog Autobusnog kolodvora u osobnom automobilu legitimirali 23-godišnju djevojku i dvojicu muškaraca u dobi od 27 i 32 godine, a tijekom pregleda policijski pas za otkrivanje droga pronašao je torbu u kojoj je bilo 290 grama kokaina. Ispostavilo se da je torba od djevojke koju su dvojica muškaraca iz automobila i 45-godišnjak angažirali da im u Hrvatsku prokrijumčari drogu koju su nabavljali u Makedoniji.

Djevojka je 23. travnja s kokainom skrivenim u torbi sjela u autobus koji redovno prometuje na relaciji Tetovo (Makedonija) - Zagreb i drogu prokrijumčarila u Hrvatsku.

U drugoj policijskoj akciji uhićen je 39-godišnjak za kojeg se sumnjalo da na zagrebačkom područu preprodaje marihuanu i hašiš. Pretragom stana sumnje su se potvrdile jer je pronađeno 193 grama hašiša, deset grama marihuane i digitalna vaga. Policija za sada nije otkrila od koga je i na koji način nabavljao veće količine droge.

Vrijednost droga zaplijenjenih u obje akcije procjenjuje se na oko 150.000 kuna kod prodaje "na veliko", dok bi u uličnoj preprodaji dostigla i znatno veći iznos.

Svi uhićeni su pritvoreni i kazneno prijavljeni.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 01:36