POVODOM ULASKA U EU

FOTO Članovi Vlade položili vijenac na Mirogoju, Kotromanović se dovezao na motoru

ZAGREB - Izaslanstvo hrvatske Vlade predvođeno predsjednikom Vlade Zoranom Milanovićem te ministrima unutrašnjih poslova Rankom Ostojićem i obrane Antom Kotromanovićem i brojno izaslanstvo udruga proizašlih iz Domovinskog rata položilo je danas vijenac kod Središnjeg križa u Aleji hrvatskih branitelja na zagrebačkom groblju Mirogoj kako bi im odali počast u povodu pristupanja Republike Hrvatske u punopravno Europskoj uniji.

Hrvatski branitelji najzasulužniji su da smo ovo doživjeli i za sve ono što nas od sutra čeka, kazao je nakon polaganja vijenaca ministar hrvatskih branitelja Predrag Matić.

"Danas se s ponosom prisjećamo hrvatskih branitelja koji su 90-ih imali upravo ovu viziju, slobodu, sigurnost i blagostanje. Slobodu su nam osigurali hrvatski branitelji, sigurnost smo dobili ulaskom u NATO savez a blagostanje bi trebalo nastupiti od sutra, ali tu mi trebamo učiniti puno", istaknuo je.

"Svatko od nas hrvatskih građana treba dati svoj doprinos, i na taj način ispuniti san svih hrvatskih branitelja koji su dali svoje živote za ovo što danas imamo. Za to im hvala i zato smo se danas okupili u ovom broju da im odamo dužnu počast", rekao je Matić.

Na upit novinara kakvu poruku Hrvatska šalje susjedima u regiji, Matić je odgovorio: "Neka sljede naš put. On nije lagan, to su vidjeli, nije ni kratak, ali ako se potrude i ako si daju truda doći će i oni do ovoga koraka", rekao je Matić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 02:08